רישיון עסק למאפייה

מאפיה הינה הגדרה כללית לעסקים ו/או שטחי תפעול העוסקים באפיית לחמים, עוגות ועוגיות ושיווקן לקהל הרחב. על פי החוק לרישיון עסקים, כל מאפייה נדרשת לרישיון עסק לצורך הקמתה והפעלתה ובדיוק בשביל זה אנחנו בחברת ביופוד כאן בשבילכם!

הוצאת רישיון עסק למאפיה – הנחיות ותקנות


הנחיות כלליות לרישוי מאפייה

החוק לרישיון עסקים המונהג במדינת ישראל קובע כי בכדי לקבל רישיון לפתיחת מאפייה (לחמים ו/או עוגות –עוגיות), בעלי המקום יהיו מחויבים לעמוד בכל הדרישות הנקבעות על ידי משרד הבריאות וגורמי רישוי נוספים.


רישיון למאפייה – מה דורש החוק?

תקנות החוק קובעות בין היתר כי לצורך הפעלת עסק בענף האפייה אין גודל מינימלי. אך בתוכו ישנם עמדות ייצור, אחסון וניקוי בהתאם לתקנות.

רישיון למאפייה

לצורך העניין, קיימים תנאים מקדימים שונים למאפייה העוסקת באפיית לחמים לבין מאפייה העוסקת בהכנה ואפייה של עוגות ועוגיות.

כאשר תקנות החוק מתייחסות בין היתר גם לאופן החזקת חומרי הגלם וגם לאופן פעולות הייצור בשטח המקום.

תכנון מאפיות ופתרונות אבזור – שירות מקצועי העוסק בתכנון מאפיות בהתאם לתקנות הרישוי הנדרשות בחוק ובהתאם לצרכי העסק וגודלו. השירות כולל:

חלוקת שטחים, תכנון חדרי ייצור ושטחי אחסנה, הצבת עמדות מכירה ופתרונות אבזור הכוללים התמחות מיוחדת בענף מתקני הקירור.


ביופוד – מתמחים בליווי עסקים בענף המזון

אנחנו בחברת ביופוד עוסקים ומתמחים במתן פתרונות שירות לעסקים טעוני רישוי, לרבות, עסקים בענף המזון ובכללותם: מאפיית לחמים ומאפיית עוגות ועוגיות (קונדיטוריות).

רישיון עסק למאפייה - טליה
טליה מאפים

ביופוד ליוותה את טליה מאפים בדרך לקבלת רישיון עסק


הידע המקצועי המורחב שלנו מבוסס על פעילותינו רבת השנים בענף עסקי המזון ובין יתר השירותים המוצעים על ידינו לבעלי מאפיות תוכלו למצוא:

ליווי הליכי רישוי – שירותי ייעוץ מקצועיים החולשים לאורך כל שלבי הרישוי הנדרשים לצורך הנפקת רישיון עסק למאפיות, החל משלב הגשת הבקשות לרישוי והכנת המפרטים הנדרשים,

דרך תפעול שוטף של הליך הרישוי ועמידה אל מול גורמי הרישוי הרלוונטיים ועד להנפקת הרישיון המיוחל.


ייעוץ קולינארי – לרשותנו, הידע והניסיון במתן שירותי ייעוץ קולינארי לעסקים בענף המזון, לרבות, קונדיטוריות ומאפיות.


כמו כן, אנו מספקים שירותי תברואה, שירותי בדיקת מזון, שירותי טכנולוג מזון,
שירותי ייעוץ עסקי לביסוס הצלחתו של בית העסק ושירותים נוספים המותאמים לכל לקוח בהתאמה אישית.


קצת מתקנות למאפיית לחם

סוגי חדרים במאפיית לחם
חדרים אלה חייבים להימצא במאפיית לחם:

חדר החסנת קמח;
חדר ייצור;
חדר החסנת לחם;
חדר החסנת לחם מוחזר;
חדר ניקוי הציוד;
חדר שימון תבניות והחסנת שמנים.
מתקן לניפוי קמח

(א) בחדר החסנת הקמח יהיה מתקן לניפוי קמח.

(ג) מתקן הניפוי יהיה במקום ובתנאים אשר ימנעו מעבר חרקים ממנו אל הבצק.

חדר החסנת הקמח.

(ג) עם פתיחת האריזה המקורית תועבר תכולתם למכלים בעלי פינות מעוגלות ודפנות חלקים, והעשויים מחומר חלק שאינו סופג רטיבות ואינו נתקף על ידי החומר הנמצא בו.

החזקת שקים ריקים

לא יוחזקו שקים ריקים אלא בחדר החסנת הקמח או בחדר המיועד למטרה זו בלבד.

איסור החזקת חפצים זרים

לא יימצא במאפיית הלחם כל ציוד או חומר שאינו דרוש לצרכי אפיית לחם

לשרותכם, עמרי גור טכנולוג


לפרטים נוספים אודות הליכי רישוי לעסק מסוג מאפייה,  צרו איתנו קשר עוד היום:

052-5257750

עוד על קונדיטוריה:

רישיון עסק למאפייה
מכונה לצינון פיתות לאחר אפייה

צרו קשר להזמנת שירות רישיון עסק למאפייה

למה לבחור ביופוד?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

לקוחות מספרים – אין חכם כבעל ניסיון

סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מזנון בית הספר "לילינטל" ברמלה.
ליווי אישי וייעוץ הכולל הטמעת תהליכי ביקורת והתנהלות תקנית משלב הקמת המזנון ועד לפתיחתו בפועל, לאחר הפקת כל המסמכים והרשיונות הנדרשים לטובת הנושא. במהלך הפקת הרשיון ייצגתי את בעלי המזנון בפני הרשויות והפקתי כל המסמכים הנדרשים בכדי לקבל את אישור הפעלתו.
סיפור לקוח - מאפית "לחם גל", חיפה.
הלקוח פנה אלי לצורך ליווי וייעוץ לקבלת רשיון יצרן. עבור הלקוח בוצע תכנון והתקיימו מספר פגישות במהלך הוטמעו כל הנהלים הנדרשים. הלקוח קיבל את הרשיון המבוקש, ואף הופק עבורו רישיון לבית הקפה אותו החליט להפעיל במרוצת הדרך. מאפיה משפחתית מאוד מומלצת.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.
דוראל - מאפיה עד הלום
דוראל מתמחים בייצור לחמים, פרנה ולבש (לחם ארמני אותנטי). סייענו להם בתכנון קו ייצור ללחם ארמני עד קבלת רישיון יצרן. לקוח חוזר איתו אנחנו בקשר מזה זמן רב.
לחץ כאן
הקודם
הבא

ההסמכות שבידינו