מאמרים של ביופוד בנושאים שונים:

מגוון מאמרים בנושאי: רישיון יצרן, רישיון עסק,  טכנולוג מזון, תברואה, מעבדות מזון ובדיקות בטיחות למזון, ביקורות משרד הבריאות, ייעוץ קולינרי ועוד מגוון נושאים "חמים מהתנור". לחצו על התוכן שמעניין אתכם. לכל שאלה נוספת או ייעוץ מקצועי מוזמנים לפנות אלינו בטופס המופיע באתר. 

רישוי עסקים מזון

תקנות רישוי עסקים מזון

תקנות רישוי עסקים בענף המזון התקנות השונות לצורך רישוי עסקים בענף המזון מעוגנים באמצעות שני חוקים מרכזיים, האחד, החוק לרישוי עסקים המונהג במדינת ישראל מאז

קרא עוד »
רישוי עסקים ביתי

רישוי עסקים ביתי

רישוי עסקים לעסק ביתי בישראל כל מה שנמצא ברשימת הגדרות ביתי עסק, בין אם הוא בבניין חנות או בבית חייב רישיון עסק. בתקופה האחרונה הולכת

קרא עוד »
יועץ שפכים

תברואה – שפכים א'

השפכים הם תוצר של שימוש במים. מת"ש – מתקן לטיהור שפכים זיהום מקורות המים: שפכים עירוניים, דשנים, ריסוסים, חומרי הדברה, בורות ספיגה, שפכים תעשייתיים. זיהום

קרא עוד »
רשיון למפעל מזון

מזונות בעלי סיכון

מזונות בעלי סיכון גבוה: עלולים להכיל מיקרואורגניזמים פתוגנים וגם ישנם גם היוצרים רעלן. לדוגמה: בשר נא, דגים, צדפות, מוצרי חלב, עוף.. מזונות בעלי סיכון בינוני:

קרא עוד »
רשיון למפעל מזון

חדשות במזון

מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון? https://www.calcalist.co.il/conference/articles/0,7340,L-3736672,00.html מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון מה חדש ? במשרד הבריאות אחת מהמלצות הוועדה הייתה חקיקה בנושא הגבלת פרסום מזון מזיק בדגש,

קרא עוד »
רישיון משרד הבריאות

רישיון יצרן משרד הבריאות

הנפקת רישיונות יצרן לעסקים משרד הבריאות מפרסם הנחיות שונות בנוגע לדרישות התקן למפעלי ייצור בענף המזון, והן מוסדרות בעזרת מספר חוקים שונים. כאשר דרישות התקן

קרא עוד »
טכנולוג / מהנדס מזון

עבודתו של טכנולוג מזון

מדען מזון; מהנדס ביוטכנולוגיה, מהנדס מזון, טכנולוג מזון. בשורות הבאות נסביר על המקצועות השונים העוסקים בייעוץ, בקרה, ניטור, מחקר ופיתוח בענף המזון, ונתמקד בתפקידיו השונים

קרא עוד »