הקמת עסק אינה משימה פשוטה, ולאחר שהשקענו כל-כך הרבה זמן, כספים, וכוונה בהקמת העסק יש צורך שהעסק ייתייצב ויעמוד על רגליו, ויהפוך לעסק משגשג, בעל אהדה ובידול בשירותיו בין שאר העסקים המתחרים.
אחד מאנשי המפתח שיכולים לסייע לכם לדעת ולהבין עם לעסק יש פוטנציאל להצליח או לתת לכם את הייעוץ וההכוונה בדרך להצלחה הוא, יועץ קולינרי.
יועץ קולינרי מנוסה ומקצועי יוכל ללוות אתכם בכל הליכי הקמת העסק ובאמצעות הניסיון והידע הרב שיש ברשותו.
לתת לכם את הכלים הנכונים לגבי קבלות החלטות שונות ומשמעותיות בתכנון בית העסק.
יועץ קולינרי להצלחת העסק בסביבה תחרותית
הקמת עסק בתחום המסעדנות היא סיכון גדול במיוחד. ידוע לכולם הנתון שבתחום המסעדנות שיעור העסקים ששורדים נמוך מאוד ומרבית המסעדות לא שורדות את השנתיים הראשונות.
מדוע מסעדות מתקשות לשרוד?
- זהו עסק שדורש מימון גבוה ומתמיד
- פיקוח על העובדים והכשרתם
- התמודדות מול ספקים, ויצירת מנות מזון איכותיות תוך שמירה על סניטריה גבוהה
- שירות אדיב ותימחור שבו שולי רווח תחרותיים
- ולצד כול המבחנים הללו יש להתחרות בבתי האוכל, המזנונים והמסעדות השונות על תשומת ליבו של הסועד הפוטנציאלי.
מסעדה יכולה לעמוד בכל הקריטריונים בהצלחה, אך מספיק להיכשל במשימה אחת, והיא החשובה מכל – משיכת תשומת הלב של האיש הרעב, והדרך לקריסה היא מהירה מאוד.
לכן, יש צורך ביצירת תפריט איכותי ומנומק, כזה שמתאים בדיוק לקהל היעד על מנת שיכה גלים ויפרסם ברבים את שמה הטוב של המסעדה. לשם כך יש כיום יועצים קולינריים אליהם מומלץ לפנות.
אחריות יועץ קולינרי בהצלחת המסעדה
מהם תפקידיו של יועץ קולינרי ותחומי אחריותו?
יועץ קולינארי יוודא בשלב הראשון שאכן מדובר בקונספט למסעדה או למפעל בתחום המזון שיש לו פוטנציאל להצלחה וייתן לכם נקודות לשימור ולשיפור.
בשלבים שלאחר מכן, במידה ומדובר במסעדה, יועץ קולינרי יסייע לכם בבניית התפריט בהתאם לקונספט של העסק או יעזור לכם להתמקד בסוג מוצרי המזון אותם אתם רוצים לשווק או לייצר במידה ומדובר במפעל או בעסק אחר בתחום המזון.
הוא גם האיש שיטעם את המנות או מוצרי המזון בפועל וייתן לכם נקודות לשימור ולשיפור.
במילים פשוטות…
יועץ קולינרי הוא איש המקצוע שייתן לכם את הכלים כיצד להפוך את הרעיון שלכם לעסק בפועל, עסק רווחי עם התנהלות נכונה שיהיה לו את הפוטנציאל להצלחה גדולה יותר מכך להצליח בענף המזון.
ישנה דרישה כאשר אנחנו מגיעים למסעדה לקבל תמורה מלאה לזמננו וכספנו. תמורה זו מתבטאת בעמידה בציפיות גבוהות של תשתית נעימה ואסתטית הבאה לצד רמת הגשה דומה.
איננו יודעים מה קורה במטבח אך אנו מצפים שגם שם תהיה רמה גבוהה מאוד של סניטריה, ניקיון והיגיינה.
ציפייה זו נכונה כשאנו בוחרים באוכל מהיר במזללה קטנה ועל אחת כמה וכמה כשאנחנו אוכלים במסעדת גורמה.
יועץ קולינרי הוא מי שאחראי לתת לנו חווית סעודה איכותית כזו, בדיוק כמו הטבח, המלצר ובעל המקום.
תחום אחריותו הוא ייעוץ אשר יתאים בין המזון לקהל היעד הרצוי, התווית מודל עסקי תקף וקונספט מפתה. כזה אשר יפנק לנו הסועדים וייצר שולי רווח לבעל המסעדה.

יועץ קולינרי בעל הכשרה מתאימה
יועץ קולינרי הוא בעל השכלה רחבה ומעמיקה בהקמת מסעדות, עסקי קייטרינג והכנת מזון, לעיתים זה הוא שף מומחה, לעיתים תברואן.
יועץ קולינרי מלווה את המסעדה בשלביה הראשונים וכפי שמלמדים תינוק ללכת מלמדה לפעול תוך שמירה על איכות, נהלי עבודה נאותים, חווית הגשה עניינית וקשובה, הרכבת תפריט מדוייק ומתומחר הגיונית ועוד.
יועץ קולינרי בשוק המזון – הבחירה הנכונה
ישנם מספר רב של אנשים המעניקים שירותי ייעוץ קולינרי, משפים ששמם מהדהד לקהל הישראלי במוניטין הידוע שלהם, ועד מקצוענים של המטבח אשר מעניקים לעסק ייעוץ יקר מאוד ומאפשרים לו יצירת זהות מובחנת בטעם, במראה ובהפקת המזון אשר יסייעו למסעדה בקליעה ליצירת טעם טוב בקרב קהל הלקוחות וליצירת רצון בקרב הסועדים לחזור ולפקוד את המסעדה שוב ושוב.
בשביל שאותו יועץ קולינרי שבחרתם אכן ימלא את תפקידו בצורה הטובה ביותר וייתן לכם כלים בכל הפרמטרים שצוינו. חשוב לבחור באיש מקצוע מנוסה ומיומן בעל היכרות מעמיקה עם תחום המזון והסמכות בפועל בתחום זה.
בביופוד יודעים את החשיבות של יועץ קולינרי להצלחה של מסעדה, מפעל או עסק אחר בתחום המזון. מהסיבה הזאת, היועצים הקולינריים של החברה הם אנשי מקצוע מנוסים ובעלי ניסיון רב.
יועץ קולינארי שברזומה שלהם מספר רב של הכשרות ועבודה בפועל בתחומי המזון והייעוץ.
מחפשים יועץ קולינרי או זקוקים למידע נוסף? צרו קשר

מזונות שלא תומכים בצמיחת חיידקים
"מזון שעלון להיות מסוכן" מזון עם ערך של 0.86 AW או פחות. מזון עם רמת חומציות של 4.7 PH או מתחת (בטמפ' 24 מעלות צלזיוס).

חדשות במזון
מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון? כתבה מעניינת מכלכליסט שנותנת לנו הצצה למפגש של טכנולוגיה ומזון – לחץ כאן לקריאה מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון מה

מדריך לקבלת רישיון עסק
בעלי עסקים בארץ מכירים היטב את המושג המאיים: רישיון עסק. מדובר במסמך שמרבית בתי העסק בארץ מחויבים להנפיק לפני פתיחת העסק ואפילו בעקבות שינויים מסוימים
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.
לשרותכם, עמרי גור
בין לקוחותינו
סיפורי לקוח
ההסמכות שלנו