רישיון יצרן לקייטרינג

בזמנינו יש מגוון עסקים שמתעסקים במזון בנישות שונות שנותנות שירותים ללקוחות באופן ישיר(כמו מסעדות,מבתי קפה וכד') או משני(כמו מפעלי מזון, קייטרינג).

רישיון יצרן לקייטרינג אומר הרבה דברים על העסק. זה נותן אבטחה שאוכל עובר תהליכים נכונים, שלבי קירור וחימום, הובלה, ועוד קבלת הלקוח.

קייטרינג משמש אנשים מכל מיני קבוצות, כמו אולמות אירועים או ארוחת צהריים בגן ילדים.

בכל מקרה חומרי גלם צריכים להיות איכותיים, כך רישיון יצרן נותן אבטחה על זה.

מפעל ייצור מזון לקייטרינג בדרך כלל נותן מענה לכמה מוסדות וייצר ביום אלפי מנות וכך חשוב שלא היה סיכונים תברואתיים למקבלי מנות.

 

צלצלו עכשיו להזמנת השירות לטל: 072-3939691 

טכנולוג מזון עומרי גור
טכנולוג מזון עומרי גור

 

 

 

תקנות עבור רישיון יצרן לקייטרינג

שטח מזערי (תיקון התשנ"ב)

השטח המזערי של העסק והחדרים בו יהיו להנחת דעתו של המנהל.


הכנת מזון גלמי (תיקון התשנ"ב)

א) הכנת מזון גלמי תיעשה על משטח ובציוד מיוחד ונפרד המשמש למטרה זו בלבד.

(ב) אדם שטיפל בהכנת מזון גלמי לא ימשיך לטפל במזון מוכן אלא לאחר שהחליף סינרו ורחץ את ידיו ביסודיות.

(ג) הכנת בשר או דגים גלמיים תיעשה בחדר שהטמפרטורה בו אינה עולה על 20 מעלות צלזיוס.


אחסון מזון מוכן (תיקון התשנ"ב)

(א) מזון מוכן שאינו מוחזק בטמפרטורה של לפחות 70 מעלות צלזיוס עד לשיווקו, יקורר באופן המבטיח ירידת הטמפרטורה שבתוך המזון עד 5 מעלות צלזיוס במשך שעתיים.

(ב) מזון מוכן, שאינו מיועד לשימוש תוך פחות מ־36 שעות אחרי הכנתו, יוקפא אחרי הקירור כאמור בסעיף קטן (א) באופן המבטיח ירידת הטמפרטורה שבתוך המזון מ־5 מעלות עד 12 מעלות צלזיוס מתחת לאפס במשך לא יותר מ־8 שעות.

(ג) מזון שמיועד לאכילה חם יחומם מחדש לקראת הגשתו עד טמפרטורה של 80 מעלות צלזיוס לפחות בתוך המזון.


טיפול במזון מוכן (תיקון התשנ"ב)

לא יחזיק אדם ולא יטפל במזון שהטמפרטורה בתוך המזון היא בין 5 עד 70 מעלות צלזיוס במשך יותר משעתיים אלא באישור בכתב מאת המנהל.


חדר קירור (תיקון התשנ"ב)

(א) בעסק יהיה חדר קירור בגודל מתאים לפי הנחיות המנהל.

(ב) בחדר קירור יקיימו הוראות סעיף 2.02(א).


הובלת מזון (תיקון התשנ"ב)

לא ישווק מזון מוכן אלא בתנאים הבאים:

(1)בזמן הובלתו הוא מוחזק בטמפרטורה הבאה  

(א) מזון חם – בטמפרטורה פנימית של 70 מעלות צלזיוס לפחות;

(ב) מזון קר – בטמפרטורה פנימית שלא תעלה על 5 מעלות צלזיוס;

(ג) מזון קפוא – בטמפרטורה פנימית שלא תעלה על 12 מעלות צלזיוס מתחת לאפס.


(2)המזון יוחזק במכל מבודד בעל מכסה הנסגר היטב ויובל בתוך רכב סגור המונע זיהום המזון.


השארת דוגמאות מזון (תיקון התשנ"ב)

10.07

דוגמא של 100 סמ"ק לפחות מכל מזון מוכן במיועד לשיווק תוחזק בעסק 48 שעות לאחר השיווק;

הדוגמא תוחזק בטמפרטורה שלא תעלה על 5 מעלות צלזיוס.

צרו קשר להזמנת שירות טכנולוג מזון

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood.

עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים.

אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות ?

אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - תכנון מפעל "מאפיית לחם מן הארץ"
מאפיית לחם מן הארץ התחילה את דרכה כמוסד קטן לאפיה באזור אשקלון, הגיע אלי לאחר שביקש להגדיל את פעילותו ולעבור למפעל בשטח גדול יותר על מנת להגדיל את תפוקת הייצור. לאחר מחקר פעילות הלקוח ותהליכי הייצור, הוגשה תכנית המפעל הכוללת תכנון קווי האפיה, הפרדות כשרות ומחלקות, ולבסוף ליוויתי את הלקוח בשלבי הביצוע, עד שכיום המאפיה עובדת, פעילה ומוצלחת ויעדי המפעל הושגו.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר"
המפעל המשפחתי הממוקם קרית אתא פעיל מזה 20 שנה, הגיע אלי בכדי להגדיל את תפוקת הייצור ולשפר את אבטחת המוצר בהיבטים של תקן והנחיות משרד הבריאות. הענקתי ללקוח שירותי פיקוח וליווי צמודים, במהלכם נבדקו חומרי הגלם השונים במעבדה, שופרו תנאי הגיינת המזון וקווי הייצור, והופקו האישורים המתאימים להמשך פעילות תקינה ובריאה של המפעל.
ייעוץ בטיחות מזון עבור עיריית זכרון יעקב
אחראית מחלקת התרבות של עיריית זכרון, פנתה אל BioFood לקראת אירועי יום העצמאות. במהלך הפעילות עבור העירייה הוגשו על ידי בקשות לרישיונות עבור האירוע מטעם משרד הבריאות עבור דוכני המזון אשר הופעלו בו, ובזמן האירוע עצמו ליוויתי את פעילות הדוכנים וביקרתי את פעילותם.

ההסמכות שלנו