יועץ מזון הוא מקצוען בתחום המזון האחראי במידה רבה לאיכות המזון שאנו מקבלים ולטעמיו.
יועץ מזון מקיף תחומי אחריות מרובים ומגוונים אשר נעים מתחומה המצומצם יחסית של מסעדה ועד לתחומיו הגדולים של ייצור המזון במפעל
יועץ מזון רוכש את השכלתו על ידי הבנה טכנולוגית מדוקדקת של התהליכים הפיזיים השונים שעוברים על חומר הגלם בדרכו להפיכת המנה הנחשקת.
הוא בעל ניסיון בהפקת מזונות טובים.
אם כשף ואם כבעל חך אנין ומשכיל, הוא בעל ניסיון בתהליכי הקמת וניהול מסעדה ובתהליכי הפקת מוצר, התנהלות עם ספקים, שימור וכו'.
ההבדלים בין יועצי מזון שונים
יועץ מזון מומחה למסעדה אחראי לא פחות מהמלצר והטבח לטעם ואיכות המזון המוגש לנו.
הוא זה הגוזר את איכות חומרי הגלם הנקנים להכנת המנה ומכשיר את הטבח בהכנה הספציפית הדרושה ליצירת מנה לפי טעמו ודרישות המסעדה.
קהל היעד שלה ותמחור המנות, היועץ גם מעצב את אופן ההגשה וביחד עם המעצב והבעלים הוא האחראי לחוויית הסעודה שלנו.
לא פעם בעלי מסעדה שוכרים שף אומן ידוע לעצב עבור מטבח מסעדתם את המנות ובכך יוקרתו נקשרת במסעדה שלהם והם לומדים להגיש מנות מזוהות ואיכותיות במיוחד.
בנוסף היועץ הוא בין האחראים לעיצוב התכנית העסקית של המסעדה.
יועץ מזון מסוג אחר הוא זה המייעץ למפעלים ולחברות גדולות לייצור מזון לגבי מוצר ספציפי.
במקרה זה מדובר ביועץ שהתמחותו היא מדעית וטכנית ולא פחותה מאנינות הטעם ההכרחית.
יועץ זה מכיר היטב את התהליכים הלוגיסטיים הקשורים בהפקת מזון מחומרי הגלם ומעצב את טעם המוצר.
הוא אחראי לתכנון מזון בטיחותי ולחיסול בעיות תברואה ובטיחות.
שירותי ייעוץ מזון קיימים
ישנם שירותי יועץ מזון שונים שכדאי לבחור בהם לפי הצורך הספציפי, חלק מיועצי המזון הם בעלי אוריינטציה טכנולוגית עיקרית ונשענים על יכולת של מעבדה ותקנים.
אחרים הינם בעלי אוריינטציה מטבחית ונשענים על ידע מניסיונם כשפים ומסעדנים
אחרים נשענים על ידיעתם את רזי הבירוקרטיה ותחום המזון.
יועץ מומחה בענף המזון לשרותך
לדוגמה, בכדי "לאזרח" מוצר מחו"ל בארץ יש להעבירו כשרויות שונות.
זהו מהלך מסובך הקשור בהעברת אמצעי פרנסתי מהכשר אחד לשני, ואף הוצאת רכיב בעייתי אחד והוספת תחליף אחר במקומו.
כדאי לבדוק את השרותים השונים הקיימים לפי הצורך הקיים, אם למסעדה, אם לייבוא מוצר ואם למפעל.
צלצלו לעמרי גור יועץ מומחה 052-5257750
צרו קשר ליועץ מומחה בענף המזון
מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון? כתבה מעניינת מכלכליסט שנותנת לנו הצצה למפגש של טכנולוגיה ומזון – לחץ כאן לקריאה מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון מה
מה הבעיה בהיגיינת עובדים נמוכה במפעלי מזון? (רוב הרעלות המזון נוצרות כתוצאה מהפצת מ"א ע"י בני האדם לכן יש לשים לב להיגיינה של העובד כי
תהליך הוצאת רישיון עסק יכול להיות ארוך ופתלתל, ואפילו לשבור בעלי עסקים מסוימים אם הם חסרי סבלנות, ניסיון, או שניהם גם יחד. מכשלה אחת שיכולה
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.