טכנולוג מזון

טכנולוג מזון הוא הכתובת עבור כל סוגי העסקים בתחום המזון (מפעלי מזון, קיטרינג וכו’), המעוניינים בייעוץ ובסיוע מקצועי ומעמיק בתפעול נכון של העסק.

בין אם זה בצעדיו הראשוניים, החל מהשלב שהעסק הוא רק בגדר רעיון, ובין אם זה כאשר העסק כבר פועל בקיום בקרה ופיקוח אחר התנהלות העסק בכל המישורים ועד להכנסת חידושים, מתכונים או מוצרי מזון חדשים.

BIOFOOD לטיפול בנושא רישוי עסקים ורישיון יצרן, תכנון מפעלי מזון והנפקת אישורים מול משרד הבריאות והרשות המקומית.

צלצלו עכשיו להזמנת השירות לטל: 072-3939691 


אז מיהו בעצם אותו טכנולוג מזון?

טכנולוג מזון

הוא איש מקצוע בעל השכלה אקדמאית בתחום של טכנולוגיית מזון. רואה את המזון בצורה כימית, ביולוגית ופיזיקלית.

בידיו של טכנולוג מזון יהיו הכלים והידע לערוך מחקר ופיתוח בתחום המזון, לבצע בקרת איכות על מפעלים ובתי עסק בתחום המזון.

בנוסף, ביכולותיו לחקור שיטות שונות אשר בכוחן לסייע לשיפור איכות המזון, לתכנן מפעל ומטבח ולייעץ בכל הנושא של בריאות ותברואה.

אם לסכם זאת, טכנולוג מזון הוא האיש אשר יודע כיצד לתכנן ולהתנהל בתחום המזון, מהשלב שהוא עדיין בגדר חומר גלם.

דרך תהליך הייצור וכל מה שכלול בו (איכות, היגיינה אחסון וכדומה) ועד לשלבי האריזה והגעת המזון לצרכן.

מכיוון שמדובר באדם שלמד, בעל תואר ראשון או שני של מדעי המזון, אז ישנה הכרות מעמיקה הנשענת על ידע מקצועי רב אודות הצורך האמיתי של בני אדם בכל הנוגע לאוכל ותחום המזון: מה הם צריכים לאכול, מה הנטיות שלהם ומהם המזונות שכדאי להם להימנע.

לכן, אחריותו היא לבחור את האמצע בין הצלחה כלכלית בעבור מעסיקיו לצד שמירה על איכות ובריאות המזון בעבור הציבור.

 


עוד על טכנולוג מזון

חלק מהעיסוק בתחום המזון, כרוך ברצון התמידי להתפתח ולפתח.

מדובר בתחום דינמי הדורש מחד גיסא דאגה התנהלותית כלפי הצורך העכשווי והאקטואלי ומאידך גיסא קידום מחשבתי, עתידי ופוזיטיבי.

כמובן, שעוד לפני השלב בו יש לבעלי ומנהלי העסק כבר שאיפות ותכנונים לעתיד, הם צריכים לוודא תחילה שהדברים (כפי שהם כרגע), מתנהלים בצורה הנכונה בכל האספקטים הקיימים, וזאת בהתאם לסוג העסק, בין היתר:

פעילות קו הייצור, הקפדה על היגיינה, איכות המזון, אופן תפעול המטבח ועוד..

כך יוצא, שבתי עסק שונים העוסקים בתחום המזון ושוקלים לצאת בקו מוצרים חדש, לשפר מוצרים קיימים או לשדרג ולשכלל את ייצור המוצרים העכשווי שלהם בצורות כאלו ואחרות יעזרו ברוב המקרים באיש מקצוע שהוא טכנולוג מזון מוסמך ומנוסה.

באמצעות הכלים, הידע והניסיון שיש ברשותו, יתאפשר בידו לתכנן ולדאוג לישום התכנית בפועל.

צלצלו עכשיו להזמנת השירות לטל' 072-3939691 

טכנולוג מזון - ביופוד
טכנולוג מזון עומרי גור

כמעט בכל תחום במזון שקונים בחנויות, יש עבודה של צוות שלם שבודק שהוא טעים, איכותי, מזין ובטוח. טכנולוג מזון הוא ראש הצוות, האחראי על הכול. חשוב מאוד לעבוד עם אדם בעל השכלה, ניסיון ורמה גבוהה – כדי שתוכלו בתור בעלי המפעל להיות רגועים שיש לכם פס ייצור בריא, מזין ואיכותי.

מה הם תחומי האחריות של טכנולוג מזון?

למעשה טכנולוג מזון אמור להתייחס לכל מרכיבי הייצור של האוכל שאתם קונים בסופר, וגם לצורת וכמות העיבוד שלו, אם יש כזו. בנוסף טכנולוג מזון גם אחראי על אלמנטים נוספים בייצור המזון כמו שימוש בכימיקלים, הנדסה חקלאית.  הוא גם אחראי בפעמים רבות על עבודת המכונות במפעל, עיצוב ויישום של אבטחת מזון, וגם אלמנטים של עיצוב האריזה, בקרת איכות, וכמובן תהליכים ביוכימיים של המוצר לאחר שעוזב את המפעל.
כל מה שקשור בניסויים במזון על בני אדם או בעלי חיים איננו חלק מעבודתו של טכנולוג מזון.

מעט על תפקידו של טכנולוג מזון אפשר ללמוד מיכולתו לשפר את הערכים התזונתיים של האוכל שלנו. למשל, מוצר שכשל, עובר הסבה ושיפור ואז חוזר לשוק תחת שם, אריזה ועיצוב חדשים. לפעמים גם כמובן תוספות תזונתיות רבות שאכן משפרות אותו. טכנולוג מזון הוא אדם שמשפיע רבות על הצריכה של המזון הקנוי בעולם ובישראל ואחריותו רבה.

צרו קשר להזמנת שירות טכנולוג מזון

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood.

עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים.

אשמח להעניק גם לכם את השירות הכולל ליווי והכנה לקראת תהליך רישוי עסק. וכן, ליווי בית העסק במהלך פעילותו השוטפת, בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו. כל אלה יסייעו להגשים את המטרה של תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות.

יש לכם שאלות ?

אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשירותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - תכנון מפעל "מאפיית לחם מן הארץ"
מאפיית לחם מן הארץ התחילה את דרכה כמוסד קטן לאפיה באזור אשקלון. הלקוח הגיע אליי לאחר שביקש להגדיל את נפח פעילותו ולעבור למפעל בשטח גדול יותר, וזאת על מנת להגדיל את תפוקת הייצור. לאחר מחקר פעילות הלקוח ותהליכי הייצור, הוגשה תכנית המפעל הכוללת תכנון קווי האפייה, הפרדות כשרות ומחלקות, וליווי הלקוח בשלבי הביצוע. כיום ניתן לומר בגאווה כי המאפיה עובדת, פעילה ומוצלחת ויעדי המפעל הושגו בהצלחה יתרה.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר"
המפעל המשפחתי הממוקם בקרית אתא ופעיל מזה 20 שנה, הגיע לביופוד בכדי להגדיל את תפוקת הייצור ולשפר את אבטחת המוצר, בהיבטים של תקן והנחיות משרד הבריאות. הענקנו ללקוח שירותי פיקוח וליווי צמודים, במהלכם נבדקו חומרי הגלם השונים במעבדה, שופרו תנאי היגיינת המזון וקווי הייצור, והופקו האישורים המתאימים להמשך פעילות תקינה ובריאה של המפעל.
ייעוץ בטיחות מזון עבור עיריית זכרון יעקב
אחראית מחלקת התרבות של עיריית זכרון פנתה אל BioFood לקראת אירועי יום העצמאות. במהלך הפעילות עבור העירייה הוגשו על ידינו בקשות לרישיונות עבור האירוע מטעם משרד הבריאות עבור דוכני המזון אשר הופעלו בו. בנוסף, בזמן האירוע עצמו ליווינו את פעילות הדוכנים וביקרנו את פעילותם.

ההסמכות שלנו