בדיקת שמן זית

כל שמן (זית, קנולה, אבוקדו….) נמדד לפי רמת החומציות שלו ונקבע על פי כמות חומצות השומן החופשיות המועדות לחמצון באחוזים: עד 1%, מעל 2% עד 3% וישנם גם ברמה עד 0.5% שהם הטובים ביותר בשוק.

אנחנו בביופוד עוזרים לכם בביצוע כל בדיקות שמן הזית הנחוצות.

אם יש ברשותכם פח שמן זית שתרצו לדעת את איכותו, אם יש לכם מספר עצי זית בגינה ואם ממש חשוב לכם לדעת את טיבו של שמן הזית אז אנחנו כאן עבורכם.

פיקוח ובקרה לקיחת דגימה ושליחה לבדיקת מעבדה לפי מכון תקנים הישראלי 191.

בדיקות הרכב חומצות השומן, אחוז חומצות חופשיות, מיקרוביליות וכימיות והארכת חיי מדף.

רישיון יצרן ורישיון עסק לבית בד.

בשורות הבאות תמצאו מידע רב בנוגע לשמן זית, כולל הבדיקות השונות אותן ניתן לבצע ומידע נוסף שיסייע לכם לעשות סדר בנושא.

אנחנו כאן עבורכם לכל מידע נוסף, מוזמנים ליצור איתנו קשר.

בדיקת איכות לשמן זית


בדיקות לשמן זית

בת"י 191 לשמן זית, קימות 12 בדיקות מעבדה.

  1. בדיקת הרכב חומצות שומניות ב GC שיטת הבדיקה לפי נוהל 221.0224.
  2. בדיקת חומצות שומן חופשיות (כ% מסה למסה ח.אולאית) לפי ת"י 191.
  3. בדיקת חומר לא מסתבן. לפי ת"י 191.
  4. בדיקת ערך פראוקסיד ( מיליאקוויולנט לק"ג שמן). לפי ת"י 191.
  5. בדיקת בליעה באור על סגול. לפי ת"י 191.
  6. בדיקת רטיבות וחומרים נדיפים %. לפי ת"י 191.
  7. בדיקת חומר לא נמס בפטרול אתר %. לפי ת"י 191.
  8. בדיקת צלילות. לפי ת"י 191.
  9. בדיקת רמת המילוי של השמן במיכל. לפי ת"י 191.
  10. בדיקת דרישות כלליות למוצר. לפי ת"י 191.
  11. בדיקת אריזה ומילוי. לפי ת"י 191.
  12. בדיקת סימון. לפי ת"י 191.

בדיקת איכות שמן זית

במילים פשוטות:

בדיקת חומצות שומן חופשיות
בדיקת פרופיל חומצות שומן
בדיקת נתרן – AA
בדיקת מספר פראוקסיד
בדיקת סטרולים
בדיקת שומן רווי
בדיקת בליעה 270 UV
בדיקת אנרגיה, חלבונים


זמן לתוצאות הבדיקות כ 14 – 21 ימים י"ע.
בהסמכת הרשות הלאומית להסמכת מעבדות.

בדיקת רמת שמן זית כתית:

שמן זית כתית זהו שמן שהופק בכבישה קרה (באמצעות דחיסה והידוק בלבד, בטמפרטורה של 27 מעלות צלזיוס).

• שמן זית כתית מעולה – רמת החומציות אינה עולה על 1%,(extra virgin) – שמן באיכות הגבוהה ביותר.
• כתית- רמת החומציות עד 2%, (virgin) – שמן באיכות גבוהה.
• כתית רגיל – מכיל עד 3.3% חומצות חופשיות (light, ordinary).

הפקת תווית מוצר לפי התקן 1145 ועיצובו עד רמה של פרינט (הטמעה בקובץ גרפי מוכן) + הגהה.

המלצה לחברות במועדון שמן הזית הישראלי.


השוני בין שמני הזית הקיימים:

1. זנים
2. איכות
3. טעם
4. צבע
5. ארומה
6. ברמת צמיגות


ליצירת קשר צלצלו כבר היום 072-3939691 

מידע נוסף על שמן זית

  • פרנטויו
  • ברנע
  • סנטה קטרינה
  • קלמנטה
  • ארביקינה
  • סורי 
  • קורנייקי
  • לצ'ינו
  • נבלי בלדי
  • מעלות
  • פיקואל
  • פישוליין

לקריאה נוספת של שירותי מעבדה לבדיקות שמן זית: חומציות, פרופיל חומצות שומן ועוד בדיקות לפי ת"י 191 לשמן זית לחצו כאן


שלושה שלבים להפקת שמן זית
  1. ריסוק.
  2. סחיטה או כבישה / פיזית – הפרדת הנוזלים והמוצקים.
    הנוזלים נקראים – "מוהלן" (שמן ומים)
    המוצקים נקראים – "גפת"
  3. הפרדת ה"מוהלן" לפי משקל סגולי, למים, לכלוך ושמן זית.

צבע השמן הוא מדד לעיבוד ולהפקת השמן.

הצבע נובע מצבע הזיתים, זיתים בוגרים שצבעם סגול מפיקים שמן צהוב ובהיר, זיתים צעירים נותנים שמן שצבעו ירוק והוא טוב יותר משמן צהוב.

אין הבדל באיכות בין שמן נקי (מסונן) לשמן בלדי (שלא סונן).

שמן זית נשמר כשנה וחצי בתנאים אופטימליים, לאחר יצורו בגיל חצי שנה הוא מגיע לשיאו ומכן איכותו הולכת ויורדת.

מידע נוסף שכדאי לדעת על שמן זית:

עדיף לאחסן באריזה שאינה חדירה לחמצן.
אריזה עשויה זכוכית שומרת טוב יותר.
אריזה כהה תוביל לצמצום השפעת הקרינת אור
הוספת נוגדי חימצון יסייעו למוצר


הרכב כימי של שמן הזית

מורכב בעיקר מטריגליצרידים:

חומצות שומן רוויות:

חומצה פלמיטית:          7.5%-20%
חומצה סטארית:           0.5%-5%

חומצות שומן חד-בלתי רוויות:

חומצה אולאית:            55%-83%
חומצה פלמיטולאית:    0.3-3.5%

חומצות רב-בלתי רוויות:

חומצה לינולאית:          3.5-21%


הצבע הירוק >>> הינו כלורופיל – פיגמנט ירוק שחיוני ובעל השפעה אנטיבקטריאלית.


  • עוד גורמים אשר משפיעים על איכות שמן זית הם:
  • זמן בין הקטיף למסיק
  • שעת הקטיף ביום
  • רמת ניקיון בית הבד
  • חשיפה לאוויר ואור כחלק מתנאי האחסון.

בדיקת איכות לשמן זית