רישיון יצרן משרד הבריאות

הנפקת רישיונות יצרן לעסקים 


משרד הבריאות מפרסם הנחיות שונות בנוגע לדרישות התקן למפעלי ייצור בענף המזון, והן מוסדרות בעזרת מספר חוקים שונים.


כאשר דרישות התקן שונות באופיין מדרישות תקן המשרד בנוגע לרישוי עסקים בענף המזון.


קיים הבדל מהותי בין דרישות התקן לצרכי הנפקת רישיון יצרן בענף המזון לבין דרישות התקן לצרכי הנפקת רישוי עסקים בענף המזון.

רישיון משרד הבריאות


כאשר בשני המקרים, משרד הבריאות הוא זה המרכז את כל הנושאים וההיבטים הקשורים לתברואת המזון.


רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות למפעלים ועסקים שונים העוסקים בענף המזון מסווג בהתאם לסוג המפעל ואופי פעילות הייצור בו, כאשר בין יתר המפעלים והעסקים בענף ותעשיית המזון המחויבים ברישיון יצרן ניתן למצוא:

מפעלים לעיבוד מוצרי בשר

מפעלים לפירוק וניקוי דגים

מפעלים לייצור מזון גולמי

מפעלים לייצור תמציות טעם וריח למוצרי מזון כאלו ואחרים

מפעלים לייצור מזון צמחוני

מפעלים לייצור מוצרי אפייה וקונדיטוריה

מפעלי אריזה העוסקים ומתמחים בפתרונות אריזה לכל מוצרי המזון על כל סוגיהם

מפעלי הסעדה העוסקים בהכנת אוכל קפוא ו/או מוכן

חברות קייטרינג והסעדה

ומפעלי ייצור נוספים בהם פועלות מכונות לייצור חומרי גלם לתעשיית המזון ו/או מפעלים שבשטחם מתקיימות פעולות טיפול שונות במזון טרי, קפוא או מעובד.

מעוניינים במידע נוסף על רישיון יצרן בתחום המזון, לחצו כאן.

מעוניינים במידע נוסף על רישיון יצרן? צרו איתנו קשר

יועץ קולינרי לעסקי מזון
יועץ מזון - מה שרצית לדעת

יועץ קולינרי הבידול שלך

כשפותחים עסק חדש ישנה התקווה החזקה להצלחתו, שהעסק יתייצב, ימצא לעצמו קליינטורה נאמנה ואף יתרחב וירכוש מוניטין טוב ומבדל. כדי שהעסק יצליח משקיעים סכומים גדולים

קרא עוד »
תברואה

היגיינת עובדים

מה הבעיה בהיגיינת עובדים נמוכה במפעלי מזון? (רוב הרעלות המזון נוצרות כתוצאה מהפצת מ"א ע"י בני האדם לכן יש לשים לב להיגיינה של העובד כי

קרא עוד »

הנפקת רישיון יצרן משרד הבריאות – כיצד ?

הליך הנפקתו של רישיון יצרן משרד הבריאות הינו הליך מקצועי מסועף ומורכב מאוד, המחייב את בעלי המפעלים השונים בתעשיית המזון ו/או בעלי חברות ההסעדה והקייטרינג בעבודת ביורוקרטיה רבה.

להסתייע בשירותיהן של חברות העוסקות ומתמחות בליווי הליכי רישוי לעסקים בתעשיית המזון.


חברות המספקות שירותי ליווי וייעוץ בענף המזון מעמידות לרשות בעלי העסקים מגוון רחב של שירותים מקצועיים המיועדים לצרכים של תכנון שטחי המפעל ופסי ייצור המזון ו/או מנות האוכל בהתאם לדרישות התקן של משרד הבריאות.

במקביל
נציגי החברה מכינים עבורכם כתב בקשה לקבלת רישיון יצרן והם עומדים בקשר רציף אל מול כל הגורמים הרלוונטיים מטעם משרד הבריאות עד להשגת הרישיון המיוחל.

הליך תכנון והגשת הבקשה מחייב ידע מקצועי מעמיק בנושא, היכרות מקדימה עם כל דרישות התקן המופיעות בחוק ויכולת ביצועית גבוהה.

לשירותכם, ביופוד

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג מזון והבעלים של חברת ביופוד. אני עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם ליוויתי מאות עסקי מזון, עבורם הענקתי את שירותי השונים והמגוונים בדרך לקבלת הרישיון המיוחל. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות נוספות? אתם רוצים לוודא כי אני האדם המתאים ביותר ללוות אתכם? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

מבין לקוחותינו

סיפורי לקוח

המלצות וסיפור לקוח - בשר מהכפר - חדרה
שנתיים של עבודת תיכנון יסודית אשר קיבלתי ממכם, מתן שירות יוצא דופן וירידה לפרטים, תודה רבה .דודו אזולאי - בשר מהכפר
לחץ כאן
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.

ההסמכות שלנו