מי שפועל בתחום של ייצור מזון חייב להחזיק בנוסף לרישיון העסק גם רישיון יצרן, מדוע?
הסיבה לכך היא פשוטה:
הרישיון מבטיח כי היצרן עומד בכל התקנות החשובות והמרכזיות הנוגעות לרמת התברואה במפעל ובנוגע לבטיחות ולגהות.
הדבר נועד להבטיח רמה גבוהה של ייצור, אך כאן הנושא לא מסתיים.
הסיבה לכך שעמידה בתקנים הקפדנים עבור קבלת רישיון יצרן היא כה חשובה וחיונית
היא שהדבר נועד לשמור על הבריאות של ציבור הלקוחות אשר רוכש את המוצרים ועושה בהם שימוש.
באמצעות הקפדה על כמה חוקים ותקנות בסיסיות, הציבור בתור יודע כי הוא צורך מוצר אשר יכול רק להועיל לו, ולא חלילה, לגרום לנזקים בריאותיים או אחרים.
רישיון יצרן
למעשה, כל סוגי העסקים השונים הקשורים לייצור של מזון חייבים ברישיון יצרן, וכולם כאחד יכולים לקבל סיוע משמעותי מידיו של תברואן מקצועי.
מדובר בכל מי שמייצר מזון, משווק אותו, אורז אותו או מאחסן אותו, וכמו כן בכל מי שמייצר את חומרי הגלם עבור תעשיית המזון.
כיצד לקבל את הרישיון המיוחל?
על מנת לקבל את הרישיון המיוחל ולהתחיל לעבוד ולצבור רווחים, על המקום להגיש את כל התוכניות והמפרטים שלו למשרד הבריאות.
כאמור, כאן נכנס לתמונה תברואן מקצועי, אשר עוזר להכין את בית העסק לקראת הצעד החשוב הזה, תוך בדיקה של כל התוכניות באופן מפורט, וביצוע של שינויים אשר נדרשים על מנת לקבל את הרישיון.
תברואן מקצועי יוכל לסייע לכם גם בקבלה של רישיון העסק, אך זהו עניין נפרד.
מה מגישים?
מדוע בכלל צריך רישיון יצרן??
על מנת לקבל את הרישיון עליכם להציג בפני משרד הבריאות את כל התוכניות לגבי ההיבטים השונים של העבודה במקום, כולל כל המחלקות השונות, הציוד שיש בהן, המכונות שבהן ייעשה שימוש, וכולי.
יש להסביר באופן מפורט מהו המוצר אותו המפעל מתכוון לייצר, מהם חומרי הגלם הנדרשים והספקים שלהם, היכן יארזו ויאחסנו את מוצרי המזון, מיהו הצוות אשר יהיה אמון על שמירה על הניקיון וההיגיינה, מהו מספר העובדים המתוכנן למפעל, ועוד.
זקוקים לרישיון יצרן – צרו קשר
היצורים הקטנים אשר לא נראים ללא מיקרוסקופ. רק לשם דוגמא על ראש של סיכה יכולים לחיות 10 מיליון חיידקים. את החיידקים מוצאים בכל מקום: באוויר,
תהליך הוצאת רישיון עסק יכול להיות ארוך ופתלתל, ואפילו לשבור בעלי עסקים מסוימים אם הם חסרי סבלנות, ניסיון, או שניהם גם יחד. מכשלה אחת שיכולה
מאיר אדוני מאיר אדוני מאיר אדונִי (נולד ב-25 במרץ 1973) הוא שף ישראלי ומבעלי המסעדות “כתית”, “מזללה”, “בלו סקיי” ו”לומינה”, כולן בתל אביב. אייל שני השף אייל שני בטלוויזיה 2004
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.
לשרותכם, עמרי גור
בין לקוחותינו
סיפורי לקוחות
ההסמכות שלנו