טכנולוג מזון (חלב ומוצריו)

הגבן הוא טכנולוג מזון של המחלבה.

לגבינה טעימה יש סיפור חיים שלם ורומן צפוף עם הגבן, שהתחיל בכלל אצל החלבן והרפתן.

דרך ארוכה ועתיקה עובר תהליך הכנת הגבינות. המון סוגים ומרקמים ידועים לנו היום. טכנולוגיה מתקדמת והבנה טובה של התהליך, הם רק חלק מהתשובות להבנה המלאה של יצור חלב ומוצריו.

>>>  מועצת החלב

התקן לחלב ומוצריו    ==>   ת" י 628

טכנולוג מזון (חלב ומוצריו)

מושגי יסוד בתהליכי יצור חלב ומוצריו

  • הימגון – תהליך מיזוג השומן בחלב לשם יצור חלב הומוגני (בעל גודל של מולקולות שומן זהות).
  • הפרדה – הוצאת השומן מהחלב המלא.
  • הסטנדרטיזציה – החזרת השומן לחלב הכחוש בכמות ידוע ומדודה/

מרכיבי החלב 

שומן –  3.2 – 3.5 אחוז
חלבון –  3 – 3.3 אחוז
לקטוז –  4.5 – 4.8 אחוז
מינרלים – 0.7 – 0.75 אחוז
סה"כ חמר יבש 11.8 אחוז
מים  88.5%

משקל סגוליים של חלב ומוצריו

M/V

חלב מלא ———– 1.032
חלב כחוש ———- 1.033
חובצה ————– 1.029
שומן —————- 0.931
חלבון ————— 1.451
שמנת 20% ——– 1.013

בקר לחלב בויקיפדיה

חלבון החלב בבקר


הרכב באחוזים של חלבוני החלב.

80% מחלבון הוא קזאין

• אלפא קזאין 31%
• ביטא קזאין  31%
• קאפא קזאין 10%

 

צרו קשר בטל: 072-3939691