איך בונים קו ייצור חדש – כל מה שרציתם לדעת על תכנון מפעלים
אחת הדרכים להכניס פס ייצור חדש למפעל קיים היא התאמתו למאה ה-21 ברמה הטכנולוגית. זה מסייע גם לקצץ בהוצאות, גם להפוך אותו ליעיל יותר, וגם להפוך אותו לאקולוגי ואחראי יותר על הסביבה. אחת הדרכים הטובות לעשות זאת היא באמצעות הכנסת כמה שיותר אלמנטים דיגיטליים לעבודה. מה זה אומר? ננסה להסביר לכם.
תכנון מפעלים בעולם דיגיטלי
החוויה הדיגיטלית מביאה איתה כמה יתרונות לכל סביבת עבודה. ראשית, פידבק במקום – אם העובד עשה עבודה טובה או לא. בנוסף, ממשק פשוט מאוד שיש לו תוצאות זריזות בין העובד לבין מקום העבודה. פקודות וביצוע מהיר, לצד חסכון בכוח אדם. בנוסף, יכולת ניתוח וניטור נתונים מהירה מאוד, דבר שהופך את העבודה ליעילה מאד. וכמובן, הכי חשוב אולי, הוא מהירות התקשורת בין המפעל המייצר לבין הלקוחות שלו בכל הארץ, במהירות. לכן, תכנון מפעלים חדשים דורש הבנה מעמיקה של דיגיטל ולכן חשוב מאד שהמפעל ישכור את שירותיה של חברה מתמחה בכך.

איך ממשיכים לייצר במפעל בעת התקנת קו ייצור חדש?
במיוחד אם מדובר בהתקנה או שדרוג להסבה דיגיטלית, יש אפשרות לעבוד על מתכונת חירום שמסייעת לייצר, אולי מעט פחות, אבל עדיין לא לסגור לגמרי. יש גם אפשרות להעביר חלק מהפסים לפני הפסים האחרים, כדי שאפשר יהיה לגרום להם לעבוד בתוך 24 שעות במקום החדש. מינימום נזק כלכלי. יש צורך בבחינה ודיוק בתכנון ברמה גבוהה כדי שזה יקרה, והאלמנטים הדיגיטליים בהחלט מסייעים בכך.
גורמים שיכולים לסייע בדרך – אל תתביישו לבקש ייעוץ
ההיפך, חובה של ממש לבקש עזרה בתכנון מפעלים, במיוחד אם מעבירים אותם לפאזה של המאה ה-21, עם הרבה מאוד דיגיטליזציה, על פי כוח מועט יכולות. יש היום אפשרות שפסי הייצור ידברו זה עם זה אוטומטית, יתריעו על בעיות, ועוד – וזאת מבלי להתערב עם יד אדם. את השדרוג, שחוסך כוח אדם וכסף, תצטרכו לעשות בשלב כלשהו במחזור חייו של המפעל– ונראה שכעת זה הזמן המתאים ביותר.
איך מצעידים את המפעל למאה ה-21?
היום באמצעות תוכנות מחשב, אפליקציות והרבה מאגרי נתונים – אפשר לדעת מה קורה בכל מפעל, בכל זמן נתון וכל הזמן. בסיוע שרטוטים ממוחשבים, בניית מסמך אפיון מלווה שדואג שהכול עובד כמו שצריך ושאר טבלאות ומידע – אפשר להעביר את המפעל בקלות וביעילות.
סיפור לקוח:
בעל קונדיטוריה בדרום
"היו לי 30 עובדי יצור, עברתי לקו אוטומטי אז שחררתי את כולם. לאחר הפעלת קו הייצור בתפוקה מלאה, קיבלתי 30 עובדי אריזה, וזאת על מנת שאוכל לארוז הכל."
יש לזכור תמיד איפה החוליה החלשה ביותר בתהליך – "העסק שלך חזק כמו החוליה החלשה שבו" עמרי גור טכנולוג מזון
צלצלו: 052-5257750
צרו קשר לייעוץ בבניית קו ייצור

תהליך הוצאת רישיון עסק יכול להיות ארוך ופתלתל, ואפילו לשבור בעלי עסקים מסוימים אם הם חסרי סבלנות, ניסיון, או שניהם גם יחד. מכשלה אחת שיכולה

מזונות בעלי סיכון גבוה: עלולים להכיל מיקרואורגניזמים פתוגנים וגם ישנם גם היוצרים רעלן. לדוגמה: בשר נא, דגים, צדפות, מוצרי חלב, עוף.. מזונות בעלי סיכון בינוני:

היצורים הקטנים אשר לא נראים ללא מיקרוסקופ. רק לשם דוגמא על ראש של סיכה יכולים לחיות 10 מיליון חיידקים. את החיידקים מוצאים בכל מקום: באוויר,
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.