רישיון יצרן

הליך קבלת רישיון יצרן הוא לא הליך פשוט ובכדי לעבור אותו בשלום, בית העסק, חייב לעמוד במספר תקנים מחמירים של משרד הבריאות.


לשמם יש צורך בתכנון מוקדם של הדברים ובביצועם בפועל בצורה הנכונה אשר עומדת באותם התקנים של משרד הבריאות.

רישיון ליצור מזון

הליך קבלת הרישיון


בשביל לקבל רישיון יצרן

חשוב להכיר תחילה את כל התקנים השונים של משרד הבריאות לצורך קבלת רישיון כזה ובהתאם אליהם יש לתכנן את המפעל.

בשלב הבא, יש להגיש בקשה לרשות המקומית לקבלת רישיון עסק וכאן חשוב להדגיש שרישיון עסק ורישיון יצרן הם שני דברים שונים ובשניהם יש צורך בעסקים שכאלו.


יש לצרף לבקשה את התוכניות המסודרות של המפעל: האגפים, הציוד, מכונות הייצור ועוד.


בכדי לקבל רישיון יצרן יש לטכנולוג המזון דרישה להגדיר בכתב תוכנית מפורטת לתפעול המפעל.


מה המפעל מתכנן לייצר, תפוקתו המתוכננת, היכן יתבצע האחסון של המזון וחומרי הגלם.


איך יתבצע ניקיון המפעל, כמה עובדים יהיו במפעל ועוד פרטים חשובים נוספים ומפורטים אודות המפעל והתנהלותו.

רשיון למפעל מזון מידע נוסף
מפעל ליצור גלידות
רשיון יצרן
רשיון יצרן

רישיון יצרן / רישיון עסק

רק לאחר שכל העבודות לצורך עמידת המפעל בתקנים בוצעו ולאחר שהרשות המקומית הסכימה להנפיק לעסק רישיון עסק.


יהיה ניתן להגיש בקשה למשרד הבריאות לקבלת רישיון יצרן, במסגרתה יגיע למפעל מהנדס מטעם שירות המזון לביצוע ביקורת סופית אשר תהיה קודמת למתן רישיון יצרן.


כאמור, הליך בקשה וקבלת רישיון יצרן, הוא הליך לא פשוט הדורש עבודות תכנון וביצוע מורכבות.

בכדי להגיש את הבקשה ולעמוד בכל התקנים, יש להתייעץ ולהסתייע באנשי מקצוע בתחום המזון שלהם הכלים ללוות, לייעץ ולסייע לבעלי העסק בדרך לקבלת הרישיון הנחשף.


עם ניסיון רב והיכרות מעמיקה עם תקני משרד הבריאות וההתנהלות מולם, אנשי המקצוע של ביופוד, יוכלו לסייע, להדריך וללוות את בעלי או מנהלי המפעל כל הדרך עד להשגת הרישיון.

עמרי גור כאן בשבילכם טכנולוג, תברואן מוסמך מטעם משרד הבריאות.


ניסיון עשיר בתעשיית המזון האורגני, מפעלי מזון בריא ואיכותי, מוצרי פרימיום וסופר פוד.

מפעלים לדוגמא: שורשי ציון, מונבטים, עידן הנבט ועוד

צרו קשר להזמנת שירות רשיון יצרן

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מזנון בית הספר "לילינטל" ברמלה.
ליווי אישי וייעוץ הכולל הטמעת תהליכי ביקורת והתנהלות תקנית משלב הקמת המזנון ועד לפתיחתו בפועל, לאחר הפקת כל המסמכים והרשיונות הנדרשים לטובת הנושא. במהלך הפקת הרשיון ייצגתי את בעלי המזנון בפני הרשויות והפקתי כל המסמכים הנדרשים בכדי לקבל את אישור הפעלתו.
סיפור לקוח - מאפית "לחם גל", חיפה.
הלקוח פנה אלי לצורך ליווי וייעוץ לקבלת רשיון יצרן. עבור הלקוח בוצע תכנון והתקיימו מספר פגישות במהלך הוטמעו כל הנהלים הנדרשים. הלקוח קיבל את הרשיון המבוקש, ואף הופק עבורו רישיון לבית הקפה אותו החליט להפעיל במרוצת הדרך. מאפיה משפחתית מאוד מומלצת.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.

ההסמכות שלנו