מאמרים של ביופוד בנושאים שונים:
מגוון מאמרים בנושאי: רישיון יצרן, רישיון עסק, טכנולוג מזון, תברואה, מעבדות מזון ובדיקות בטיחות למזון, ביקורות משרד הבריאות, ייעוץ קולינרי ועוד מגוון נושאים "חמים מהתנור". לחצו על התוכן שמעניין אתכם. לכל שאלה נוספת או ייעוץ מקצועי מוזמנים לפנות אלינו בטופס המופיע באתר.

תכנון מטבח רפאים
"מטבח רפאים" הוא מושג שהיה נדיר עד לא מזמן, אולם תופס תאוצה בימים אלה בקצב מסחרר, הודות לסגר ולתקנות של תקופת הקורונה. מדובר ברעיון מהפכני

מדריך לקבלת רישיון עסק
תוכן עניינים בעלי עסקים בארץ מכירים היטב את המושג המאיים: רישיון עסק. מדובר במסמך שמרבית בתי העסק בארץ מחויבים להנפיק לפני פתיחת העסק ואפילו בעקבות

רישוי עסקים – תיקון 34 לחוק
משרד האוצר עמל בימים אלה להעביר חוק הסדרים חדש, במסגרתו תנסה הממשלה להתמודד עם מספר תחומים שזקוקים נואשות לרפורמה מזה שנים במאמר זה נתמקד בתיקון

תברואה – שפכים א'
השפכים הם תוצר של שימוש במים.מת"ש – מתקן לטיהור שפכיםזיהום מקורות המים: שפכים עירוניים, דשנים, ריסוסים, חומרי הדברה, בורות ספיגה, שפכים תעשייתיים.זיהום חנקות – התקן

איך בונים קו ייצור חדש
איך בונים קו ייצור חדש – כל מה שרציתם לדעת על תכנון מפעלים אחת הדרכים להכניס פס ייצור חדש למפעל קיים היא התאמתו למאה ה-21

מזונות בעלי סיכון
מזונות בעלי סיכון גבוה: עלולים להכיל מיקרואורגניזמים פתוגנים וגם ישנם גם היוצרים רעלן. לדוגמה: בשר נא, דגים, צדפות, מוצרי חלב, עוף.. מזונות בעלי סיכון בינוני:

חדשות במזון
מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון? כתבה מעניינת מכלכליסט שנותנת לנו הצצה למפגש של טכנולוגיה ומזון – לחץ כאן לקריאה מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון מה

מדוע צריך בכלל רישיון יצרן?
מי שפועל בתחום של ייצור מזון חייב להחזיק בנוסף לרישיון העסק גם רישיון יצרן, מדוע? הסיבה לכך היא פשוטה: הרישיון מבטיח כי היצרן עומד בכל התקנות

רישיון יצרן משרד הבריאות
משרד הבריאות מפרסם הנחיות שונות בנוגע לדרישות התקן למפעלי ייצור בענף המזון, והן מוסדרות בעזרת מספר חוקים שונים. כאשר דרישות התקן שונות באופיין מדרישות תקן