מאמרים של ביופוד בנושאים שונים:
מגוון מאמרים בנושאי: רישיון יצרן, רישיון עסק, טכנולוג מזון, תברואה, מעבדות מזון ובדיקות בטיחות למזון, ביקורות משרד הבריאות, ייעוץ קולינרי ועוד מגוון נושאים "חמים מהתנור". לחצו על התוכן שמעניין אתכם. לכל שאלה נוספת או ייעוץ מקצועי מוזמנים לפנות אלינו בטופס המופיע באתר.

בדיקות היגיינה וסניטציה בעסקי מזון – מה צריך לדעת?
שמירה על רמת היגיינה גבוהה היא לא רק דרישה של משרד הבריאות, אלא גם תנאי הכרחי להצלחת כל עסק בתחום המזון. בין אם מדובר במסעדה,

מהו תפקידו של תברואן מוסמך?
עסקי מזון – החל ממסעדות ובתי קפה ועד מפעלים ויבואני מזון – מחויבים לעמוד בתקנות ברורות של משרד הבריאות. אחד הגורמים המרכזיים שמבטיחים עמידה בדרישות

רישוי עסקים למזון – מדריך צעד אחר צעד
פתיחת עסק בתחום המזון – בין אם מדובר במסעדה, קייטרינג, מאפייה או מפעל ייצור – דורשת מעבר בתהליך בירוקרטי מול הרשויות. רישוי עסקים למזון אינו

מה קורה אם אין רישיון יצרן? כל הסיכונים, ההשלכות והפתרונות
רישיון יצרן הוא מסמך חובה לכל עסק העוסק בייצור, אריזה או שיווק של מוצרי מזון. עסקים שפועלים ללא רישיון יצרן חשופים לא רק לקנסות ולעונשים,

רישוי עסקים בתחום המזון – כך תפתחו עסק מזון כחוק
פתיחת עסק בתחום המזון – אם זה מסעדה, קייטרינג, מאפייה או מפעל מזון – מחייבת עמידה בשורה של תקנות מחמירות של משרד הבריאות והרשות המקומית.

למה אבטחת איכות מזון במפעלים חיונית בתעשיית המזון
בתעשיית המזון, כל טעות עלולה לעלות ביוקר – בריאותית, תדמיתית ועסקית. מערכת הייצור וההפצה של מזון חייבת לעמוד בתקנים מוקפדים, המבטיחים מוצר בטוח, אחיד, וראוי

מה עומד מאחורי תקנות רישוי עסקים לבתי אוכל
מה עומד מאחורי תקנות רישוי עסקים לבתי אוכל תחום בתי האוכל נמצא תחת פיקוח מתמיד, לא רק בשל חשיבותו הציבורית אלא גם בשל הסיכונים הבריאותיים

אבטחת איכות מזון – איך להבטיח מוצר איכותי ובטיחותי לכל לקוח
אבטחת איכות מזון היא נושא קרדינלי בתחום התעשייה הקולינרית, ומכונה לעיתים "הכוח שמאחורי הקלעים" של כל עסק בתחום המזון. מדובר במערכת של אמצעים, תהליכים ונהלים

תהליך פתיחת מסעדה – כל מה שצריך לדעת כדי להצליח
הקמת מסעדה היא אחת מההחלטות העסקיות הגדולות ביותר שניתן לקחת. מדובר לא רק בעסק שדורש הרבה השקעה כספית, אלא גם בעסק שדורש תשומת לב רבה