מאמרים של ביופוד בנושאים שונים:
מגוון מאמרים בנושאי: רישיון יצרן, רישיון עסק, טכנולוג מזון, תברואה, מעבדות מזון ובדיקות בטיחות למזון, ביקורות משרד הבריאות, ייעוץ קולינרי ועוד מגוון נושאים "חמים מהתנור". לחצו על התוכן שמעניין אתכם. לכל שאלה נוספת או ייעוץ מקצועי מוזמנים לפנות אלינו בטופס המופיע באתר.

מה ההבדל בין רישיון יצרן לרישיון עסק – ולמה כל כך הרבה עסקים נופלים ביניהם?
אם יש נושא שמבלבל כמעט כל עסק חדש בתחום המזון – זה ההבדל בין רישיון עסק לבין רישיון יצרן.שניהם נשמעים כמו אותו הדבר, שניהם מגיעים

איך לקבל רישיון יצרן מזון בצורה מהירה וללא דחיות? המדריך המלא לעסקים
רישיון יצרן מזון הוא אחד האישורים החשובים ביותר לכל עסק שמייצר, אחסן, אורז או משווק מזון בתהליכים תעשייתיים. למרות זאת, רוב העסקים מגלים שהדרך לקבלת

מה ההבדל בין תברואן מוסמך לבין יועץ בטיחות מזון – ומתי צריך כל אחד?
בעלי עסקים בתחום המזון נתקלים בשתי פונקציות מרכזיות – תברואן מוסמך ו־יועץ בטיחות מזון. שניהם נשמעים כאילו הם עושים "בערך אותו דבר", אבל בפועל לכל

תכנון נכון = אישור מהיר: איך לעצב ולתכנן את העסק כך שיעבור רישוי מזון בקלות
הקמה של עסק מזון – בין אם מדובר במפעל ייצור, מאפייה, קונדיטוריה, קייטרינג או מטבח מוסדי – מתחילה לא במקררים ובתנורים, אלא בתכנון מדויק של

הקמת מפעל מזון בישראל – מה צריך לדעת לפני שמתחילים
הקמת מפעל מזון היא אחד התהליכים המורכבים והרגישים ביותר בעולם העסקי. מעבר לפן הכלכלי והלוגיסטי, מדובר בתחום שמפוקח בקפדנות על ידי משרד הבריאות, השירותים הווטרינריים

מה באמת עומד מאחורי הדרישה לרישיון יצרן מזון – ולמה זה קריטי לעסק שלך
אם אתה בעל עסק בתחום המזון – בין אם מדובר במפעל קטן, קונדיטוריה ביתית, יצרן תוספי תזונה או מטבח תעשייתי – בוודאי שמעת על רישיון

בדיקות היגיינה וסניטציה בעסקי מזון – מה צריך לדעת?
שמירה על רמת היגיינה גבוהה היא לא רק דרישה של משרד הבריאות, אלא גם תנאי הכרחי להצלחת כל עסק בתחום המזון. בין אם מדובר במסעדה,

מהו תפקידו של תברואן מוסמך?
עסקי מזון – החל ממסעדות ובתי קפה ועד מפעלים ויבואני מזון – מחויבים לעמוד בתקנות ברורות של משרד הבריאות. אחד הגורמים המרכזיים שמבטיחים עמידה בדרישות

רישוי עסקים למזון – מדריך צעד אחר צעד
פתיחת עסק בתחום המזון – בין אם מדובר במסעדה, קייטרינג, מאפייה או מפעל ייצור – דורשת מעבר בתהליך בירוקרטי מול הרשויות. רישוי עסקים למזון אינו