השפכים הם תוצר של שימוש במים.
מת"ש – מתקן לטיהור שפכים
זיהום מקורות המים: שפכים עירוניים, דשנים, ריסוסים, חומרי הדברה, בורות ספיגה, שפכים תעשייתיים.
זיהום חנקות – התקן של חנקות הוא ל 70 מג"ל.
מטרות הטיפול בשפכים:
מניעת זיהום סביבתי, סדר וניקיון (אסטטיקה), מניעה כלכלי, מניעת זיהום מי תהום ומים עיליים, מניעת מפגע תברואתי עקב שפכים בקרבת מגורים.
תברואה – שפכים א'
מים שפירים – מים טובים לשתייה.
קולחים – מי שפכים אשר עברו טיפול במכון לרמה המתאימה לסילוק לנחל ומשם לים או להשבה למי תהום: כמובן ללא פטוגנים, ריכוז חמצן מומס, רמת חנקה נמוכה וזרחן נמוכה ביותר, למנעת תהליך אוטורופיקציה. במדינת ישראל הקולחין מהווה חלק בלתי נפרד ממאזן המים הכללי כ 80% השבה.
קולחים בריכוז גבוה של סידן, מגנזיום, נתרן – S.A.R גורמים נזק חמור לקרקע.
טיהור שפכים – התהליך טיפול בנוזלים משפכים עד קולחים.
שפכים – כל הפסולת הנוזלית לרבות מוצקים מומסים ומוצקים בתרחיף שיוצאים מהכיורים, מקלחות, אסלות, האמבטיה מזורמים אל מערכת השפכים הציבורים.
שפכים תעשייתיים – עשירים במתכות כבדות וחומרים רעילים כגון: ציאנידים, עופרת, ארסניק, נחושת.
מים אפורים / מים דלוחים – נוזלי השפכים שמקורם לא מגיעים מאסלות, אינם שפכים תעשייתיים או שהוזרמו אליהם חומרים מסוכנים.
מים מושאבים – מי קולחין שעברו טיהור ולאחר מכן שהייה כשנה וחצי באקוויפר נשאבים. לשימוש להשקיה בלתי מוגבלת.
השקיה בלתי מוגבלת – מים שמיועדים להשקיה ללא סכנה לשתייה אקראית, מתאימה גם לירקות הנאכלים חי.
מקורות המים:
הכינרת כמקור מים עיליים באיכות משתנה ובעכירות גבוה.
הדורשת מערכת סינון ומערכת חיטוי שמביאה את המים לרמת התקן (NTU1).
ריכוז הכלוריד משתנה כפונקציה של מפלס המים.
מים עיליים – מים פתוחים לאטמוספרה.
אקפיפרים
הפלרה – פעולת חיטוי בעזרת פלואוריד – לפי תקנות בריאות העם (איכותם התברואית של מי שתייה) על כל ישוב מלמעלה מ5000 נפש מחויב בהפלרה.
ידוע כי המצאות של מעל ל1.7 מג"ל פלואור גורם לכתמים על השיניים וחוסר פלואור פחות מ 0.5 מג"ל גורם לעששת בשיניים.
מתקני הפלרה – הנחיות לתכנון מפורט ומכרזים
>>> המשך טיפול בשפכים ב'.
צרו קשר לייעוץ בנושא שפכים
"מטבח רפאים" הוא מושג שהיה נדיר עד לא מזמן, אולם תופס תאוצה בימים אלה בקצב מסחרר, הודות לסגר ולתקנות של תקופת הקורונה. מדובר ברעיון מהפכני
תברואה – רפואה מונעת אי קולי, סלמונלה ציקלופורה והפטיטיס A , בין הפתוגנים המסוכנים ביותר השנה. אנשים רבים חלו בשנת 2013 בהרעלות מזון, בארה"ב מגיע
תהליך הפקת היין תהליך יין הינו מורכב ודורש סביבת עבודה מתאימה ציוד נכון. ביופוד נותנת שירותים מקצועיים לתעשיית המזון יועץ מזון, טכנולוג מזון ותברואן. ארומה
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.
לשרותכם, עמרי גור
בין לקוחותינו
סיפורי לקוח
ההסמכות שלנו