יועץ שפכים

מפעלים ועסקים רבים מייצרים שפכים תעשייתיים כחלק מתהליכי הייצור השונים. שפכים (נוזל מימי הנוצר על ידי האדם) אלו לרוב מכילים ריכוזי מזהמים ברמות שונות.

שפכים תעשייתיים עשויים להכיל שומנים ושמנים, ריכוז מלחים גבוה, מתכות כבדות, נפט, חומרי הדברה ועוד. חומרים אלה מזהמים את הקרקע, מי תהום ולעיתים אגמים ו/או ימים.

אותם מפעלים נדרשים בביצוע בדיקות שוטפות לרמות המזהמים בשפכים הנפלטים ולעמוד בתקנים ותקנות הקבועים בחוק. במידה וישנו חריגה נדרש טיפול בשפכים, וכאן נכנס יועץ שפכים.

יועץ שפכים – מה תפקידו?

תפקידו של יועץ שפכים הוא להפחית ריכוזי מזהמים בשפכים התעשייתיים הנפלטים כחלק מתהליכי הייצור.

יועץ שפכים נדרש לבצע בדיקות תקופתיות לרמות המזהמים, להכין תוכנית עבודה מסודרת לטיפול ולהפחתת המזהמים בשפכים ומעקב צמוד אחרי שיפור איכות השפכים עד לעמידה בתקנים הקבועים בחוק.

חשוב להבין שאי עמידה בתקנות ובתקנים בנוגע לפליטת שפכים תעשייתיים עשויה להביא להליכים משפטיים מול המשרד להגנת הסביבה ותאגידי המים ולקנסות כבדים.

יועץ שפכים מקצועי ואמין

בין אם אתם בעלים שלי קניון, בית מלון, קיטרינג, מסעדה, מפעל מזון או משחטה, אתם חייבים להזרים שפכים באיכות המותרת בחוק.

תאגידי המים מבצעים ניטור למציאת מזרימי שפכים חריגים ואסורים. ישנם עסקים אשר חלה עליהם תוכנית דיגום שנתית בילתי תלויה.

חריגה ברמות זיהום מעבר לקבוע בחוק עשויה להביא לקנסות שיכולים להגיע למאות אלפי שקלים. לדוגמא, מקרה של הזרמת שפכים מזוהמים בבית מטבחיים- קישור.

יועץ שפכים – ביופוד

לכל סוג עסק יש פרמטרים שונים הנבדקים בקפידה. במידה ונמצאו רמות חורגות של מזהמים בשפכים, בדרך כלל נדרש מפריד שומנים לטיפול קדם שפכים.

יש מצבים הדורשים טיפולים אחרים על מנת לאפשר זרימת שפכים באיכות תיקנית ללא חשש לחריגות.

יועץ השפכים של ביופוד מציע מגוון רעיונות יצירתיים ופתרונות לבעיית השפכים החריגים בתעשיית המזון. אנחנו מספקים מעטפת שירותים כוללת לעסקים אשר פולטים שפכים מזוהמים.

עזרנו לעסקים רבים להפחית את הריכוז המזהמים בשפכים, מנענו קנסות והליכים משפטיים והפכנו את העולם למקום טוב יותר.

מוזמנים ליצור איתנו קשר במידה ואתם מעוניינים ביועץ שפכים מקצועי.

יועץ שפכים
חלק מהלקוחות אשר שכרו את שירותינו

דוגם שפכים מוסמך שייצג אתכם במקום ובזמן דיגום התאגיד

מפעל לחמוצים – מקרה לדוגמא
בעיות שפכים קשות בגלל כמות צריכת המלח ביצור – גם לזה יש לנו פיתרון.


BOD – כמות צריכת החמצן הדרוש לפרוק החומר הביולוגי שבשפכים, בדיקת ריכוז החמצן ביום הדיגום ולאחר 5 ימים.


COD – כמות צריכת החמצן הדרוש לפרוק החומר כימי שבשפכים.


TSS – מדידת נעשת ע”י שקילת מעבדתית של נייר סינון מיובש שדרכו העבירו את הקולחים.


עוד מידע על שפכים

צרו קשר להזמנת שירות יועץ שפכים

בין לקוחותינו

אין חכם כבעל ניסיון

הקמת מזנון בשרי - "מכללת כנרת", צמח.
הלקוח ביקש לבחון את האפשרות של הקמת מזנון בשרי, נציין שבמקום פעל מזנון חלבי בכלל. בפניה אליי, התבקשתי לתת ייעוץ מקצועי בבחינת האפשרות, וללוות את ביצוע הפרויקט. בסופו של דבר עד להקמתו של המזנון.
הגדלת מטבח קיים - "מכללת אוהלו", קצרין.
הלקוח ביקש לבחון את האפשרות להגדיל את המטבח בהיקף פעילותו וכן לשמור על הצביון הכשר של המסעדה. ליוויתי בפועל את מפעיל המסעדה על ידי הטמעת נהלים, איתור ומניעת תקלות אפשריות, תכנון מערך שפכים ועוד. כיום המסעדה מורחבת ופעילה לשביעות רצונם.
רישיון הפעלת מסעדת "הטאבון והמנגל", גבעת שמואל.
הלקוח נתקל בקשיים בקבלת רישיון הפעלת המסעדה. הלקוח נתקל בקושי בעת פניה אל משרד הבריאות והשירות הוטרינרי. ליוויתי את הלקוח וייעצתי כיצד לפעול, הגעתי עם הלקוח לפגישות בהן הוסבר והובהר כיצד לפעול באופן תקין. כיום העסק פעיל, ומתפקד במסגרת הנדרשת בחוק, וזוכים לביקור שבועי על ידי לבקרה ופיקוח שוטפים.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ-20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתית, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
טיפול בשפכים - בית אבות "בית גיל הזהב", כפר סבא.
הלקוח ביקש קבלת ייעוץ בנושא התנהלות השפכים במתחם. הגעתי אל המקום, ערכתי סיור והסקתי את המסקנות הנדרשות, ולויוויתי את תהליך הטמעת הלקחים בפועל עד להתנהלות נכונה ותקינה של מערך השפכים, לרבות כתיבת מכתב לתאגיד המים.
סיפור לקוח - מלון "עונות", נתניה.
הלקוח פנה אלינו לאחר שנדרש לייעוץ בנושא התנהלות סילוק השפכים. ביצענו סיור במקום, הופקו לקחים ונמצאו צרכים לשיפור התשתית, לרבות בחינת קווי השפכים הסניטאריים. בפועל הופקו הדוחות הנדרשים, בוצעו השינויים הנדרשים עד להתנהלות תקינה ונכונה של מערך השפכים במלון.
הקודם
הבא

ההסמכות שלנו