חיידקיים פטוגנים 1

מיקרוביולוגיה – חיידקיים פטוגנים מקורות לרעל במזון:
  1. יצורים מיקרוסקופים, חלקם בעלי יכולת תנועה (שוטונים).
  2. בכל מקום – מים, אוויר, אדמה, חי.
  3. נשימה – דורשים חמצן, גדלים בחוסר חמצן, גם וגם (פקולטטיבים).
  4. ישנם כאלה שמפרישים רעלנים.
  5. אוכלים הכל ובעיקר סוכרים.
  6. זקוקים ללחות מינימלית של יותר מ 1.5%.
  7. מתרבים לרוב אל מינית (חלוקה לשניים) בתנאים אופטימלים זמן דור הוא כ20 דקות.

מזונות שלא תומכים בחיידקים
גידול חיידקים בצלחת פטרי

מקורות לרעל במזון:

  1. רעלים מיקרוביאלים: כ95% מההרעלות מזון נגרמים מחיידקים, פיטריות, עובשים, שמרים, נגיפים, פרוטיזואה.
  2. רעלים הנמצאים במזון באופן טבעי: פיטריות רעילות, מתכות כבדות (בדגים – כספית, ושומשום סופג עופרת).
  3. תוספי מזון – במינון לא נכון או לא לצורך יכל לקרות מחוסר ידע, טעות אנוש,  כלכליות  (חיסכון), אוכלוסיה רגישה לדוגמה בצבעי מאכל ( פחם שחור, טטרזין, סנסט ילו).
  4. חומרים משמרים – ניטריט וניטרט – מסרטנים, מינון לא מתאים או חומר לא נכון.
  5. מונו סודיום גלוטמט MSG – לחלק מאוכלוסיה יש רגישות יתר, איסור לנשים בהריון ועל תינוקות.
  6. חומרי ריסוס – שאריות חומרי הדברה, חוסר ניקיון לפני השימוש בפירות וירקות – רעל מצטבר.
  7. אנטיביוטיקה – לדוגמא בחלב ובבשר שמגיע מהפרות שטופלו באנטיביוטיקה שנשחטו או בזמן החליבה.
  8. תחזוקה לקויה – מוצרי מזון אשר חסופים לשמש, מוצרי חלב שלא אוחסנו בקירור לאורך שרשרת ההובלה מהמפעל עד ללקוח.
  9. אריזות – אריזה לא נכונה שיוצרת תגובה עם המוצר, לדוגמה PVC במזון נוזלי בדרך כלל. או שאריות אריזה כגון חתיכת פלסטיק, שברי זכוכית.

 

צרו קשר לייעוץ בנושא מקורות לרעל במזון

מעבדת מזון
שפכים
טיפול – בשפכים ב'

השפכים הם תוצר של שימוש במים הרכב השפכים הביתייםמיקרוביולוגיה – חיידקים, וירוסים, טפילים וכד', 8^10 מיליון חיידקים ב100 מ"ל שהם גם פטוגנים אשר נמצאים בגופנו

קרא עוד »
עיבוד מזון - מפעל בשר - קוטר
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת
פעולות עיבוד מזון

הקטנת גודל / עיצוב: ריסוק, פריסה, טבעות, קוביות, פלחים, חיתוך, קוביות, שבלונות (כוכבים, דינוזאורים), רצועות, טחינה, גריסה. חליטה: התשה אנזימטית, ריכוך המרקם של המוצר. בחליטה

קרא עוד »
יועץ שפכים
שפכים
תברואה – שפכים א'

השפכים הם תוצר של שימוש במים.מת"ש – מתקן לטיהור שפכיםזיהום מקורות המים: שפכים עירוניים, דשנים, ריסוסים, חומרי הדברה, בורות ספיגה, שפכים תעשייתיים.זיהום חנקות – התקן

קרא עוד »

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - "מכללת כנרת", צמח.
הלקוח ביקש לבחון את האפשרות של הקמת מזנון בשרי, לאחר ובמקום פעל מזנון חלבי בכלל. בפניה אלי, התבקש ייעוץ מקצועי בבחינת האפשרות, וללוות את ביצוע הפרויקטו בסופו של דבר על להקמתו של המזנון.
סיפור לקוח - מערך הגנים "מגוונים" ברמת השרון.
לקוח זה מקבל שירות שוטף קבוע במשך כשנתיים, הכולל דיגום מזון בכל רשת הגנים ושליחתו למעבדה, פענוח התוצאות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים הנדרשים כתוצאה. שירות זה מאפשר לרשת גני הילדים לפקח על איכות המזון, ולוודא הגעה של מזון איכותי ובריאותי לפיות הילדים.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.
סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מלון "עונות", נתניה.
הלקוח פנה אלי לאחר שנדרש לייעוץ בנושא התנהלות סילוק השפכים. ביצעתי סיור במקום, הופקו לקחים ונמצאו צרכים לשיפור התשתית, לרבות בחינת קווי השפכים הסניטאריים. בפועל הופקו הדוחות הנדרשים, בוצעו בליווי שלי השינויים הנדרשים עד להתנהלות תקינה ונכונה של מערך השפכים במלון.
הקודם
הבא

ההסמכות שלנו