חדשות במזון

מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון?

כתבה מעניינת מכלכליסט שנותנת לנו הצצה למפגש של טכנולוגיה ומזון – לחץ כאן לקריאה

מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון

ביקורת של תברואן


מה חדש במשרד הבריאות?

אחת מהמלצות הוועדה הייתה חקיקה בנושא הגבלת פרסום מזון מזיק בדגש, בין השאר, על מוצרים אשר יקבלו סימון שלילי ודגש על ילדים ונוער, בכלל אמצעי הפרסום. לינק לכתבה

מתי האבוקדו מבחיל: תרמית האבוקדו – לחץ כאן

הסיפור על האבוקדו - ביופוד

הזן הראשון של האבוקדו יבשיל רק ב-20 באוגוסט, אבל השוק כבר מוצף מזמן בפרי הירוק. המגדלים מזהירים שמדובר בחקלאים שמעוניינים לקטוף רווחים גדולים על סחורה לא בשלה, שתפיל את המחיר כשהפירות יהיו באמת עסיסיים ומוכנים לאכילה. אז איך תדעו שהפרי באמת בשל? הכירו את טריק הקסטנייטה. כתבתה של מיכל רבינוביץ', מתוך חדשות השבת 11.08.18


הישראלי שהחליט להביא לכאן את הבשר הכי יוקרתי שיש

ההשקעה הכספית עצומה, הגידול מצריך שמירה מסביב לשעון, קפדנות וסבלנות, כמות הבשר מזערית, והמחיר מופקע ובכל זאת, ישראלי אחד החליט לייבא לארץ גנים של הפרות היפניות שמהן עושים את בשר הקובה היוקרתי.

31/07/2015, 09:08 –  כלכליסט


הסקר, שבו השתתפו 2,000 תיירים בריטים, נערך על ידי מומחי נסיעות בפירמת עורכי הדין הבריטית 'סלייטר אנד גורדון', לאחר שבמשרד דיווחו על עלייה המספר האנשים שפונים אליהם לאחר שחלו במהלך טיול בחו"ל.

ספרד זכתה בתואר לאחר ש-30% מהנשאלים טענו כי בעת ביקור במדינה חטפו הרעלת מזון.


10 המדינות עם הסיכוי הגדול ביותר לחטוף הרעלת מזון:

1. ספרד (30% מהנשאלים)
2. טורקיה (15%)
3. מצרים (13%)
4. יוון (12%)
5. צרפת (12%)
6. איטליה (8%
7. ארה"ב (7%)
8. הודו (7%)
9. מרוקו (6%)
10. תאילנד (6%)

שירות כלכליסט
02.06.15, 21:36


כמה חשוב לבדוק  את המוצר במעבדה לפני שיווק המוצר והפקת תווית למזון !!!!

לפי שפורסם ב ynet

"וילי פוד הטעו כשסימנו אפס שומן רווי בזיתים"

עורכי-הדין אילן חזני ואבי ריבקין טוען לעבירה על חוק הגנת הצרכן, הפרת תקנות בריאות הציבור מזון ועשיית עושר שלא במשפט.

האזרח המיוצג הגיש בקשה לתביעה ייצוגית על סך 5 מיליון ש' נגד חברת ויליפוד. לטענתו, הטעתה צרכנים בכך שהצהירה על גבי אריזות זיתים שחורים שאינם מכילים שומן רווי, כאשר שבדיקות מעבדה מראות  שכן המוצר מכיל 3.3% שומן רווי.

צרכן עם בעיית שומנים בדם הגיש בקשה לתביעה ייצוגית בבית המשפט המחוזי מרכז נגד חברת וילי פוד בטענה שהחברה מכרה שימורי זיתים עם סימון תזונתי שגוי.

לפי המבקש, החברה סימנה את המוצרים ככאלה שלא מכילים שומן רווי כשבפועל בדיקת מעבדה מוכיחה שכן יש שומן רווי.

לקריאה לחץ כאן


תו מוצר ישראלי – חשוב מאוד לך ולקוח

קודם כל גאווה ישראלית כחול לבן

תו מיוצר בישראל
אם אתה יצרן ישראלי למה שלא תצטרף
 לתו מיוצר בישראל של התמ"ת בשיתוף התאחדות התעשיינים וההסתדרות החדשה?

יותר ויותר יצרנים מקומיים משתמשים בתו כדי ליצור בידול מן המתחרים מחו"ל באמצעות הטבעת תו מיוצר בישראל על אריזות המוצרים והצגת התו באופן בולט באתר האינטרנט של העסק.

ככל שיותר יצרנים יזדרזו להציג את תו מיוצר בישראל כך נוכל לסייע לצרכנים לבחור את הבחירה הנכונה – רכישת מוצרים כחול לבן!

לידיעתכם, זכות השימוש בתו הינה ללא תשלום! ודורשת עמידה בתנאי סף, מילוי טפסים ותהליך הרשמה קצר.
בחינת הזכאות לתו מתבצעת ע"י נציגים של מטה מיוצר בישראל של התאחדות התעשיינים.

יש להדגיש שכל יצרן ישראלי, גם אם אינו חבר בהתאחדות התעשיינים, יכול להירשם לקבלת זכות השימוש בתו.

 מידע ליצרן :
באתר http://www.buyisraeli.co.il/

צרו קשר

שימוש חורג
רישיון עסק - מה שרצית לדעת
היתר שימוש חורג ברישוי עסקים

תהליך הוצאת רישיון עסק יכול להיות ארוך ופתלתל, ואפילו לשבור בעלי עסקים מסוימים אם הם חסרי סבלנות, ניסיון, או שניהם גם יחד. מכשלה אחת שיכולה

קרא עוד »
טכנולוג / מהנדס מזון
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת
עבודתו של טכנולוג מזון

מדען מזון; מהנדס ביוטכנולוגיה, מהנדס מזון, טכנולוג מזון. בשורות הבאות נסביר על המקצועות השונים העוסקים בייעוץ, בקרה, ניטור, מחקר ופיתוח בענף המזון, ונתמקד בתפקידיו השונים

קרא עוד »
תכנון גני ילדים
רישיון עסק - מה שרצית לדעת
תכנון גני ילדים ומעונות יום

תכנון גני ילדים או מעונות יום, בנייה והקפדה על דרישות הבטיחות וההיגיינה הם משימה רגישה שדורשת דייקנות, מקצועיות ותשומת לב לפרטים. ההורים מפקידים את ילדיהם

קרא עוד »

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - "מכללת כנרת", צמח.
הלקוח ביקש לבחון את האפשרות של הקמת מזנון בשרי, לאחר ובמקום פעל מזנון חלבי בכלל. בפניה אלי, התבקש ייעוץ מקצועי בבחינת האפשרות, וללוות את ביצוע הפרויקטו בסופו של דבר על להקמתו של המזנון.
סיפור לקוח - מערך הגנים "מגוונים" ברמת השרון.
לקוח זה מקבל שירות שוטף קבוע במשך כשנתיים, הכולל דיגום מזון בכל רשת הגנים ושליחתו למעבדה, פענוח התוצאות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים הנדרשים כתוצאה. שירות זה מאפשר לרשת גני הילדים לפקח על איכות המזון, ולוודא הגעה של מזון איכותי ובריאותי לפיות הילדים.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.
סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מלון "עונות", נתניה.
הלקוח פנה אלי לאחר שנדרש לייעוץ בנושא התנהלות סילוק השפכים. ביצעתי סיור במקום, הופקו לקחים ונמצאו צרכים לשיפור התשתית, לרבות בחינת קווי השפכים הסניטאריים. בפועל הופקו הדוחות הנדרשים, בוצעו בליווי שלי השינויים הנדרשים עד להתנהלות תקינה ונכונה של מערך השפכים במלון.
הקודם
הבא

ההסמכות שלנו