יועץ בטיחות מזון

תנאי תברואה לאירועים וירידים כוללים בתוכם הגדרות חד משמעותיות לגבי אחראי על בטיחות מזון. 

כל אירוע המוני מעל 500 איש תחת כיפת השמיים במקום ללא רישיון להפעלת מזון נדרש הגשת הבקשה לרישיון לפי הפריט בצו רישוי עסקים ע”י יועץ בטיחות מזון מהרשות המקומית למשרד הבריאות האזורי.

ליווי האירוע מרגע הגעת המזון לאירוע עד סיום מכירת או הגשת מזון לצבור. על המפעילים (בעלי הדוכנים) לעמוד ולצמד לתקנות רוכנות מזון.

בפרק 1 הגדרות ג’.

” אחראי על בטיחות מזון: יועץ תברואה שהוסמך ואושר ע”י משרד הבריאות לפיקוח תברואי, לביצוע דרישות משרד הבריאות בכל שלבי הפעולה: תכנון, רישוי ותפעול האירוע כמפורט בהנחיות אלה.”


חלק מהאחריות של יועץ בטיחות מזון: מספר תאי שירותים, איכות מים לרמה של מי שתייה, תברואה (רפואה מונעת), פחים, מיכלי אשפה מרכזים, שרשרת טיפול במזון. מספר הכיורים לשטיפת ידיים. שיטות עבודה ובישול בזמן האירוע.


מצב הציוד שבא במגע עם מזון, מתכת תיקנת ללא חלודה או עופרת.

טמפ’ במזון בזמן הגעה ובמהלך האירוע גם במידה שהאירוע נמשך כמה ימים בשטח חובה לשמר בתנאים נאותיים.


דוכן תקין:
  • מפעיל דוכן בעל רישיון : יצרן / קיטרינג או רישיוןן מסעדה כולל משלוחים או רישיון רוכלות מזון.
  • כיסוי / רצפה אטומה לנוזלים ואבק
  • כיסוי בתקרה -“גזיבו”
  • תאורה
  • מקור מים נקיים + כיור ומיכל אגירת שפכים + סבון לשטיפת ידיים + נייר ניגוב ידיים
  • מתקני קירור או חימום + מקור אנרגיה
  • מזון בתוקף ושנשמר בתנאים נכונים
  • ציוד שלם ונקי
  • פחי אשפה לצוות ולאורחים + שקיות זבל
  • דלפק מכירה והכנה כולל סגירה מסביב
  • בגדי עבודה נקיים כולל כובע ונעליים וכפפות
באחריות – התברואן / יועץ בטיחות מזון 

א. יגיש מסמכים המפורטים בהתאם לדרגת אירועים ה’ – ז’. דרוג ע”פ רמת סיכון הבריאותי הפוטנציאלי.
ב. אחראי בטיחות המזון יהיה נוכח בכל זמן ה עת בזמן הכנת (הקמת הדוכנים, פריקת המזון) ופעילות של האירוע / היריד.

כל יריד אוכל חייב תברואן צמוד לפיקוח של משמעת תברואתית ובטיחות המזון המוגש לקהל.
להגשת רישיון היריד ממשרד לבריאות הסביבה של משרד הבריאות.

צרו קשר לקבלת הצעת מחיר  052-5257750

יועץ בטיחות מזון
יועץ בטיחות מזון
יועץ בטיחות מזון
יועץ בטיחות מזון

צרו קשר להזמנת שירות יועץ בטיחות מזון

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מערך הגנים "מגוונים" ברמת השרון.
לקוח זה מקבל שירות שוטף קבוע במשך כשנתיים, הכולל דיגום מזון בכל רשת הגנים ושליחתו למעבדה, פענוח התוצאות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים הנדרשים כתוצאה. שירות זה מאפשר לרשת גני הילדים לפקח על איכות המזון, ולוודא הגעה של מזון איכותי ובריאותי לפיות הילדים.
סיפור לקוח - מועצת "זכרון יעקב".
המועצה פנתה אלי לקבלת ייעוץ בטיחות מזון בשטח במהלך אירועים המוניים, בהם אירועי יום העצמאות ואירועי חוץ שונים אותם מפעילה המועצה ומוגש בהם מזון לציבור. כך, בכל אירוע בו מפעילה המועצה אני מגיע אל האירוע בפועל ומפקח על התנהלותם התקינה והבריאה של כלל דוכני המזון המופעלים באותה העת.
סיפור לקוח - מועצת "נווה זוהר" בים המלח.
המועצה שכרה את שירותי במסגרת הצורך בבקרה ופיקוח של כל עסקי המזזון הפועלים תחת המועצה, ובהם מסעדות ובתי מלון. השירות כולל הכוונה ייעוץ ודיווח לאחר בחינה שוטפת של המזונות המוכנים אצל בתי העסק השונים. עבור לקוח זה, בוצעה כמו כן כתיבה של אוגדן תברואה לבתי אוכל המשמש את הרשות ובעלי העסקים בתהליכי הביקורת.

ההסמכות שלנו