רישיון למפעל מזון – רישיון יצרן

רישיון למפעל מזון – רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות.

מפעלי ייצור בענף המזון נדרשים לרישיון יצרן מטעם משרד הבריאות המתיר להם למעשה לעסוק בתחום ייצור המזון.


 

ברישיון זה מחויבים כלל מפעלי המזון בתעשיית המזון הישראלית, וזאת ללא קשר לגודלם, היקפי הייצור וכדומה.

 


 

חשוב לציין ולהבהיר שגם מפעלים המספקים אריזות למוצרי מזון מחויבים ברישיון יצרן בהתאם לתקנות המופיעות בפקודת בריאות העם משנת 1983.


 

כיצד מנפיקים רישיון יצרן למפעל מזון?

מפעל ייצור בתעשיית המזון, ושוב, אין זה משנה אם מדובר במפעל ייצור גדול ומשוכלל או מפעל ביתי לייצור מטבלים (בהיקפים קטנים) המיועדים לשיווק לציבור הרחב.


מחויב בשני הליכי רישוי מרכזיים:

האחד, רישיון עסק שלצורך הנפקתו בעלי המפעל נדרשים להתנהל אל מול המחלקה לרישוי עסקים הפועלת מטעם הרשות/מועצה מקומית באזור בו ממוקם המפעל, והשני, רישיון יצרן המתנהל לאורך כל שלביו אל מול נציגי משרד הבריאות העוסקים בנושא.


בשני תהליכי הרישוי הנ"ל, בעלי המפעלים נדרשים לעמוד בכל התקנות וההנחיות המופיעות בפקודת בריאות העם בנוגע לייצור מזון, כאשר בין יתר התקנות ניתן למצוא הנחיות ברורות בנוגע לגודל שטחי האחסון בשטח המפעל.


מקורות מי השתייה והשופכין בשטח המפעל, סוג ואופי מכונות הייצור וכדומה.

נוספים היכולים לסייע לכם לפתח ולקדם את עסקיכם במלוא המרץ.

צרו קשר

מילון מושגים
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת

טכנולוג יין

תהליך הפקת היין תהליך יין הינו מורכב ודורש סביבת עבודה מתאימה ציוד נכון. ביופוד נותנת שירותים מקצועיים לתעשיית המזון יועץ מזון, טכנולוג מזון ותברואן.  ארומה

קרא עוד »
פיתוח מוצר 2
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת

רישום פטנטים למזון

רישום פטנטים למזון רישום פטנטים למזון ותפקידים נוספים של טכנולוג של מזון השוק הישראלי של עסקי המזון ידוע כשוק תחרותי ביותר. הצרכנים בארץ הם משכילים,

קרא עוד »
הפקת שמן זית - ביופוד
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת

שמן זית ב'

שמן זית – extra virgin שמן זית בעל חומציות נמוכה, טעמו עדין יותר והוא לא משאיר תחושת עקצוץ בגרון, כל שמן (זית, קנולה, אבוקדו….) נמדד לפי רמת

קרא עוד »

הוצאת רישיון יצרן על ידי טכנולוג

מכיוון שהליכי הרישוי הינם הליכים מורכבים ומסועפים.


אנו ממליצים לכל אחד ואחת מבעלי מפעלי הייצור שביניכם בענף המזון ו/או לכל בעלי העסקים שביניכם הפועלים בתעשיית המזון על כל ענפיה השונים, לשכור את שירותיה של אחת מהחברות המובילות בתחום ליווי הליכי רישוי לעסקים טעוני רישוי בכלל ותחום ליווי הליכי רישיון יצרן בתעשיית המזון בפרט.


חברות אלו, מעמידות לרשותכם מגוון רחב של שירותים המותאמים לדרישות התקן וההנחיות של משרד הבריאות בכל הנוגע להנפקת רישיונות יצרן.


שירותים אלו יאפשרו לכם לפעול במקביל לשני הליכי הרישוי הנדרשים וליהנות מעמידה שוטפת של נציגי החברה אל מול הגורמים הרלוונטיים לצרכי קידום תהליך הרישוי.

בנוסף, חברות מובילות העוסקות ומתמחות בנושא.


מאפשרות לכם ליהנות גם משירותים מורחבים יותר הקשורים לתברואת מפעלי ייצור מזון, שירותי ייעוץ מזון, שירותי מבחני טעימה ושירותים

לשרותכם, עמרי גור

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - "מכללת כנרת", צמח.
הלקוח ביקש לבחון את האפשרות של הקמת מזנון בשרי, לאחר ובמקום פעל מזנון חלבי בכלל. בפניה אלי, התבקש ייעוץ מקצועי בבחינת האפשרות, וללוות את ביצוע הפרויקטו בסופו של דבר על להקמתו של המזנון.
סיפור לקוח - מערך הגנים "מגוונים" ברמת השרון.
לקוח זה מקבל שירות שוטף קבוע במשך כשנתיים, הכולל דיגום מזון בכל רשת הגנים ושליחתו למעבדה, פענוח התוצאות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים הנדרשים כתוצאה. שירות זה מאפשר לרשת גני הילדים לפקח על איכות המזון, ולוודא הגעה של מזון איכותי ובריאותי לפיות הילדים.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.
סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מלון "עונות", נתניה.
הלקוח פנה אלי לאחר שנדרש לייעוץ בנושא התנהלות סילוק השפכים. ביצעתי סיור במקום, הופקו לקחים ונמצאו צרכים לשיפור התשתית, לרבות בחינת קווי השפכים הסניטאריים. בפועל הופקו הדוחות הנדרשים, בוצעו בליווי שלי השינויים הנדרשים עד להתנהלות תקינה ונכונה של מערך השפכים במלון.

ההסמכות שלנו