רישוי עסקים ביתי

רישוי עסקים לעסק ביתי

בישראל כל מה שנמצא ברשימת הגדרות ביתי עסק, בין אם הוא בבניין חנות או בבית חייב רישיון עסק. בתקופה האחרונה הולכת וגוברת התופעה של אנשים שעושים עסקים מביתם מה שמאפשר לרבים להיכנס למעגל העבודה שבגלל סיבות כאלה ואחרות לא יכלו לעשות זאת בעבר. עסקים רבים המתנהלים בבית הם של נשים שמשלבות את העבודה עסק עם ניהול הבית וגידול הילדים.

מהו עסק ביתי

עסק ביתי הוא עסק שמתנהל בביתו של העוסק בתחום. כיום יש יותר ויותר ענפים שאנשים עושים בביתם מה שחוסך כספים רבים להשכרת משרד/חנות,  חוסך בהוצאות נסיעה, כוח אדם ואפשר להתנהל בו בשעות הנוחות לבעליו.

עסק ביתי יכול להיות בכל תחום ותחום ובלבד שעסקים שנדרשים לרישוי יהיה להם רישיון בתוקף מטעם השלטונות. עסק ביתי, בבית משותף, אינו יכול להכיל את תחום המזון. בבית משותף אסור לבעלי/שוכרי הדירות לפתוח עסקים שיכולים להזיק לשכנים או להוות מטרד לסביבה.

איך יודעים איפה למצוא את המידע הנדרש

כמו בתחומים אחרים יש גם עסקים שפטורים מהצורך ברישוי עסקים ולכן כל מי שרוצה לפתוח עסק בביתו כדאי לו להצטייד במידע בכל הקשור לרישוי עסקים. הוקם פורום רישוי עסקים אליו אפשר לפנות בכל השאלות הקשורות צורך להוצאת רישוי עסקים ביתי. בנוסף  אותו פורום מייעץ לכל הפונים איך ולמי צריך לפנות כדי להוציא רישוי עסקים ביתי במידה והפונה נכלל בין אלה שזקוק לרישוי כזה. בנוסף, באתר האינטרנט GOV ניתן לקבל מידע אודות עסקים הנחשבים עסק ביתי. מי חייב ברישוי עסקי ומי פטור.

האם עסק ביתי נדרש ברישיון – תלוי באיזה תחום אתם עוסקים

חלק ניכר של עיסוקים ביתיים נדרשים ברישוי עסקים. פירוט העסקים הללו נמצא באתר האינטרנט של GOV. יש גם עיסוקים שהם פטורים וגם לגביהם אפשר לקבל מידע באתר האינטרנט. על מנת לוודא שאכן העסק שלכם כלול או לא כלול ברשימת העסקים הביתיים רצוי להיעזר בשירותיו של איש שירות מטעם הרשויות.

צריכים רישוי עסקים – למי פונים ואיך מתחילים

כדי להתחיל את הליך הוצאת רישוי עסקים ביתי צריך להגיש בקשה לרשות המקומית בצירוף אישורים ואסמכתאות המעידות על העיסוק המבוקש.

צרו קשר

רשיון למפעל מזון
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת

חדשות במזון

מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון? https://www.calcalist.co.il/conference/articles/0,7340,L-3736672,00.html מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון מה חדש ? במשרד הבריאות אחת מהמלצות הוועדה הייתה חקיקה בנושא הגבלת פרסום מזון מזיק בדגש,

קרא עוד »
ביקורת של תברואן
יועץ מזון - מה שרצית לדעת

סוגי ביקורות של תברואן

במסגרת תפקידו של תברואן מוסמך: ביקורת הדרכה ביקורת לחשיפת ליקויים א. ביקורת שיגרתית ב. ביקורת מיוחדת ביקורת לבדיקת תהליכים (להתייעלות, לפרמיה). ביקורת מחקרית (סקר, מחקר).

קרא עוד »
טכנולוג / מהנדס מזון
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת

עבודתו של טכנולוג מזון

מדען מזון; מהנדס ביוטכנולוגיה, מהנדס מזון, טכנולוג מזון. בשורות הבאות נסביר על המקצועות השונים העוסקים בייעוץ, בקרה, ניטור, מחקר ופיתוח בענף המזון, ונתמקד בתפקידיו השונים

קרא עוד »

כיצד מתמודדים עם כל דרישות הרישוי השונות?

פתיחה ותפעול בית עסק בענף המזון הינו הליך מורכב ומסועף המחייב אתכם להתמודד עם כל אחת מהדרישות העלולות להכשיל את קבלת רישיון העסק המיוחל. על מנת להתמודד בצורה היעילה, הנקודתית והמהירה ביותר עם דרישות הרישוי השונות, אנו ממליצים לכם לשכור את שירותיהן של חברות שונות העוסקות ומתמחות בליווי הליכי רישוי לעסקים בכלל ורישוי לעסקים בענף המזון בפרט.


חברות אלו, מעמידות לרשותכם מגוון רחב של שירותים מקצועיים המיועדים לצרכי הגשת בקשות מסודרות לצרכי רישיון עסקים בענף המזון וזאת לאחר גיבוש תכניות מפורטות בנוגע לצרכי תפעול בית העסק ועמידתו בכל אחת מהתקנות הנדרשות בחוק לקבלת הרישיון.


השירות המקצועי המוצע לכם על ידי אותן חברות, מאפשר גם לכם להמשיך ולהתמקד בפיתוח העסקי של המקום ולהותיר את כל ענייני הבירוקרטיה לאנשי מקצוע מובילים בתחומם.

לשרותכם, עמרי גור

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

מבין לקוחותינו

סיפורי לקוח

המלצות וסיפור לקוח - בשר מהכפר - חדרה
שנתיים של עבודת תיכנון יסודית אשר קיבלתי ממכם, מתן שירות יוצא דופן וירידה לפרטים, תודה רבה .דודו אזולאי - בשר מהכפר
לחץ כאן
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.

ההסמכות שלנו