טכנולוג מזון – כל מה שרציתם לדעת

כמעט בכל תחום במזון שקונים בחנויות, יש עבודה של צוות שלם שבודק שהוא טעים, איכותי, מזין ובטוח. טכנולוג מזון הוא ראש הצוות, האחראי על הכול. חשוב מאוד לעבוד עם אדם בעל השכלה, ניסיון ורמה גבוהה – כדי שתוכלו בתור בעלי המפעל להיות רגועים שיש לכם פס ייצור בריא, מזין ואיכותי.

טכנולוג מזון – מה זה ומה עושה טכנולוג מזון

למעשה טכנולוג מזון אמור להתייחס לכל מרכיבי הייצור של האוכל שאתם קונים בסופר, וגם לצורת וכמות העיבוד שלו, אם יש כזו. לדוגמה, שניצלים קפואים הם לרוב מוצר מעובד. בנוסף טכנולוג מזון גם אחראי על אלמנטים נוספים בייצור המזון כמו שימוש בכימיקלים, הנדסה חקלאית. כל מה שקשור בניסויים במזון על בני אדם או בעלי חיים איננו חלק מעבודתו של טכנולוג מזון. הוא גם אחראי בפעמים רבות על עבודת המכונות במפעל, עיצוב ויישום של אבטחת מזון, וגם אלמנטים של עיצוב האריזה, בקרת איכות, וכמובן תהליכים ביוכימיים של המוצר לאחר שעוזב את המפעל.

מעט על תפקידו של טכנולוג מזון אפשר ללמוד מיכולתו לשפר את הערכים התזונתיים של האוכל שלנו. למשל, מוצר שכשל, עובר הסבה ושיפור ואז חוזר לשוק תחת שם, אריזה ועיצוב חדשים. לפעמים גם כמובן תוספות תזונתיות רבות שאכן משפרות אותו. טכנולוג מזון הוא אדם שמשפיע רבות על הצריכה של המזון הקנוי בעולם ובישראל ואחריותו רבה.

טכנולוג מזון – איך עבודתו משפיעה על הצלחת של כל אחד מאיתנו

מכיוון שמדובר באדם שלמד, בעל תואר ראשון או שני של מדעי המזון, אז ישנה הכרות מעמיקה הנשענת על ידע מקצועי רב אודות הצורך האמיתי של בני אדם בכל הנוגע לאוכל ותחום המזון: מה הם צריכים לאכול, מה הנטיות שלהם ומהם המזונות שכדאי להם להימנע. לכן, אחריותו היא לבחור את האמצע בין הצלחה כלכלית בעבור מעסיקיו לצד שמירה על איכות ובריאות המזון בעבור הציבור.
במסגרת לימודיו, מתנסה טכנולוג מזון בהרבה מאוד מקרים שמכשירים אותו להתמודד עם הסיטואציות במציאות. בין המעסיקים הפוטנציאליים אפשר למצוא טכנאי מזון עצמאיים, לדוגמא בעלי הכשרה וניסיון בתחום הבקר, בתחום הייצור משקאות אלכוהוליים, משווקי חומרי גלם, אחראים על תחום או פלח מזון בענף שלם כלומר עובדים עם הרבה מעסיקים במקביל. וכמובן, יש כאלו שגם עובדים במפעלים ספציפיים, מעבדות ומכונים.

צלצלו לטכנולוג שלכם 072-3939691 

צרו קשר עם טכנולוג מוזן

מעבדת מזון
שפכים

טיפול – בשפכים ב'

השפכים הם תוצר של שימוש במים. הרכב השפכים הביתיים:מיקרוביולוגיה – חיידקים, וירוסים, טפילים וכד', 8^10 מיליון חיידקים ב100 מ"ל שהם גם פטוגנים אשר נמצאים בגופנו

קרא עוד »
רישיון עסק
כללי

הוצאת רישיון עסק

רישיון עסק הוא למעשה היתר הניתן לבעלי עסקים טעוני רישוי מטעם הרשות המקומית המוסמכת לרישוי עסקים בשטחה. רישיון זה ניתן מתוקף חוק רישוי עסקים המונהג

קרא עוד »
טכנולוג מזון

אמולסיות

טכנולוגיה של מזון אמולסיות חומר בתוך חומר – מערכת קולואידית      לדוגמה: מים בתוך שמן – מיונז, חמאה. שמן בתוך מים – חלב (90% מים

קרא עוד »

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוחות

סיפור לקוח - "מכללת כנרת", צמח.
הלקוח ביקש לבחון את האפשרות של הקמת מזנון בשרי, לאחר ובמקום פעל מזנון חלבי בכלל. בפניה אלי, התבקש ייעוץ מקצועי בבחינת האפשרות, וללוות את ביצוע הפרויקטו בסופו של דבר על להקמתו של המזנון.
סיפור לקוח - מערך הגנים "מגוונים" ברמת השרון.
לקוח זה מקבל שירות שוטף קבוע במשך כשנתיים, הכולל דיגום מזון בכל רשת הגנים ושליחתו למעבדה, פענוח התוצאות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים הנדרשים כתוצאה. שירות זה מאפשר לרשת גני הילדים לפקח על איכות המזון, ולוודא הגעה של מזון איכותי ובריאותי לפיות הילדים.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.
סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מלון "עונות", נתניה.
הלקוח פנה אלי לאחר שנדרש לייעוץ בנושא התנהלות סילוק השפכים. ביצעתי סיור במקום, הופקו לקחים ונמצאו צרכים לשיפור התשתית, לרבות בחינת קווי השפכים הסניטאריים. בפועל הופקו הדוחות הנדרשים, בוצעו בליווי שלי השינויים הנדרשים עד להתנהלות תקינה ונכונה של מערך השפכים במלון.

ההסמכות שלנו