משרד הבריאות מפרסם הנחיות שונות בנוגע לדרישות התקן למפעלי ייצור בענף המזון, והן מוסדרות בעזרת מספר חוקים שונים.
כאשר דרישות התקן שונות באופיין מדרישות תקן משרד הבריאות בנוגע לרישוי עסקים בענף המזון.
אנחנו בביופוד רוצים לעשות לכם סדר, לחסוך לכם בבירוקרטיה ולסייע לכם בקבלת רישיון יצרן ממשרד הבריאות, במהירות האפשרית ובחסכון כספי.
הנפקת רישיונות יצרן לעסקים
קיים הבדל מהותי בין דרישות התקן לצרכי הנפקת רישיון יצרן בענף המזון לבין דרישות התקן לצרכי הנפקת רישוי עסקים בענף המזון.
כאשר בשני המקרים, משרד הבריאות הוא זה המרכז את כל הנושאים וההיבטים הקשורים לתברואת המזון.
רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות למפעלים ועסקים שונים העוסקים בענף המזון מסווג בהתאם לסוג המפעל ואופי פעילות הייצור בו, כאשר בין יתר המפעלים והעסקים בענף ותעשיית המזון המחויבים ברישיון יצרן ניתן למצוא:
מפעלים לעיבוד מוצרי בשר
מפעלים לפירוק וניקוי דגים
מפעלים לייצור מזון גולמי
מפעלים לייצור תמציות טעם וריח למוצרי מזון כאלו ואחרים
מפעלים לייצור מזון צמחוני
מפעלים לייצור מוצרי אפייה וקונדיטוריה
מפעלי אריזה העוסקים ומתמחים בפתרונות אריזה לכל מוצרי המזון על כל סוגיהם
מפעלי הסעדה העוסקים בהכנת אוכל קפוא ו/או מוכן
חברות קייטרינג והסעדה
ומפעלי ייצור נוספים בהם פועלות מכונות לייצור חומרי גלם לתעשיית המזון ו/או מפעלים שבשטחם מתקיימות פעולות טיפול שונות במזון טרי, קפוא או מעובד.
מעוניינים במידע נוסף על רישיון יצרן בתחום המזון.
אם גם העסק שלכם או העסק העתידי נמצא ברשימת העסקים אז כדאי לפעול במקצועיות, בנחישות ועם מיטב המומחים בתחום.
אם יש לכם כל שאלה הקשורה בקבלת רישיון יצרן, בתהליך קבלת רישיון יצרן אל מול משרד הבריאות, או שאלות נוספות בתחום קבלת רישוי בתחומי המזון – אל תהססו, פנו אלינו לקבלת מידע, לקבלת ייעוץ מקצועי ולהבנה מעמיקה יותר של התהליך.