​חיידקיים פתוגנים 2

היצורים הקטנים אשר לא נראים ללא מיקרוסקופ.

רק לשם דוגמא על ראש של סיכה יכולים לחיות 10 מיליון חיידקים.

את החיידקים מוצאים בכל מקום: באוויר, במים, בקרקע, במזון וכו’. במיוחד במקומות מלוכלכים ומזוהמים.

ישנם גם חיידקים ידידי האדם וחלקם גורמים למחלות ואף למוות.


תכונות החיידקים:

 

  1. יצורים מיקרוסקופים, חלקם בעלי תנועה (זנב ארוך – שוטון).
  2. נמצאים בכל מקום.
  3. נושמים – ישנם גם כאלה לא חייבים או שלא צריכים חמצן (חמצן הורג אותם).

צלחת פטרי עם מושבות חיידקיים


  • אארובים – צריכים חמצן.
  • אנארובים – גדלים בתנאים של חוסר חמצן.
  • פקולטטיביים – אארובים היכולים לחיות ללא חמצן.

  1. אוכלים – כמעט הכול אבל מעדיפים סוכרים שאותם הם משתמשים לאנרגיה וגדילה.
  2. מפרישים טוקסינים (רעלנים) אשר אינם מושמדים בתהליך של בישול או חימום.
  3. מיצרים לרוב גזים ( דו תחמוצת הפחמן), כתוצר פירוק המזון נוצרים גם חומצות למיניהם (בוטירית, לקטית, פורמית וכו’).
  4. מתרבים – בדרך כלל התרבות אל מינית הם פשוט מכפילים את עצמם בקצב 20 ד לדור (בתנאים אופטימלים ).

התנאים האופטימלים להתרבות חיידקים

טמפ’ האופטימאלית לרוב הפתוגנים היא דומה לטמפ’ גוף 38 מעלות,15 – 40 מעלות.

זמן – זמן דור של חיידקים הינו כ20 דקות (בתנאים אופטימלים).

מזון – מזון עשיר בחלבונים,סוכרים,שומרים.

לחות – לחות מינימלית. מתחת ל 1.5% לחות חיידקים לא מתרבים.

חמצן – מרבית החיידקים צורכים חמצן לשם קיום וריבוי.ישנם חיידקים שמסתפקים גם במעט חמצן כדי להתרבות.


​חיידקיים פתוגנים 2

ישנם חיידקים המסוגלים להמתין עשרות שנים באדמה ולעבור לצורה של נבגים עד למצב של תנאים נוחים ואז להינבט חזרה לצורתם המקורית.בזמן ההנבטה החיידקים משחררים רעלים הגורמים למוות.


ביופוד נותנת פתרונות לכל תעשיית המזון כולל בדיקות מיקרוביליות וכימיות למזון.

צלצלו לאיסוף ודיגום הבדיקה שלכם גם לפרטיים וגם לרשויות מקומיות 052-5257750