תורת המזון

תהליכי שימור מזון:

חימום – השמדת החיידקיים (פסטור חלב)

קירור – הורדת טמפרטורה לשם הרחקת התנאים האידיאלים להתפתחות חיידקיים תרמופילים ומזופילים

הקפאה – “עצירת” התפתחות החיידקיים. פעילות אנזימטית של פרוק טבעי.

הקרנה – השמדת כלל החיידקיים מגיע גם עד לרמה של עיקור.

חומרים משמרים

שינוי בפעילות המים – שינוי ריכוז, המלחה, ייבוש. כל אלה באים ונותנים לנו מזון שלא נותן תנאים טובים להתפתחות חיידקים.

עוד בנושא מונחים מעולם המזון \ קולינריה \ טכנולוגיה של מזון \ תברואה 

Biofood 2008
Biofood 2008

 

 

 

טכנולוג מזון

צלצלו לטכנולוג שלכם עמרי גור 052-5257750