תברואן מוסמך

כל מי שמתכנן לפתוח מסעדה, בית קפה / מפעל מזון או כל בית עסק אחר הקשור לתחום המזון או מעוניין להפעיל מטבח, יגלה מהר מאוד את הכמות הגדולה של התקנות וההיתרים שהוא יצטרך לקבל עד לפתיחת העסק.

בחשיבה אובייקטיבית, זה דיי מובן, אוכל זה דבר רגיש מאוד ואי עמידתו בתקנים יכולה לפגוע בבריאותם של אנשים ובמקרים קיצוניים אף לסכן את חייהם.

בשביל לעמוד בכל התקנים וגם בשביל לא לשים את עצמכם חשופים לתביעות או לסיטואציות לא נעימות

חשוב מאוד להתייעץ עם תברואן מוסמך שהוא איש מקצוע מנוסה אשר מכיר את חוקי משרד הבריאות ואת התקנות של אותו עיר בו הוא נמצא

בהם צריך בית העסק לעמיד, איש מקצוע אשר יסייע לכם להקים בית עסק תקין ובטיחותי.


עמרי גור תברואן מוסמך ושף סוג 5

שף עומרי גור

מזון טעים גם יכול להיות מסוכן

אז נכון שבעיניים בלתי מקצועיות, המטבח נראה אחד המקומות הפחות “בעייתיים” בבית העסק

בכל זאת הוא נמצא מאחורי הקלעים, הרחק מעיני הלקוחות ומה שקורה שם נשאר שם נכון? ממש לא נכון.


המטבח של בית העסק הוא המקום שאחראי על ייצור המזון וכחלק מכך

תפקיד העובדים והאחראיים על השטח הזה הוא למנוע סכנות שונות אשר אורבות למזון כמו:

חרקים שנכנסו למזון, קלקול של חומרי גלם, חומרים כימיים שונים לרבות חומרי ניקוי שחדרו למזון ואפילו שאריות של זכוכית מכלי שבור שנפל בטעות לאחת המנות.


כל המקרים הללו, יכולים לסכן את הלקוחות או את עובדי המקום , ולגרום לסיטואציה מאוד לא נעימה בקרב האחראים.

מהסיבות הללו בקרה ופיקוח על בטיחות המזון המתבצעת על ידי תברואן מוסמך היא חשובה לאין שיעור.


תברואן מוסמך – אז מה תפקידו בעצם?

תברואן מוסמך או טכנולוג מזון בעל השכלה וניסיון בתחום העוסק בנושא של ליווי יעוץ והדרכה בכל מה שקשור לתפעול מטבח העסק.

תברואן מזון יאתר ויסדיר בעיות תברואתיות מול משרד הבריאות או גורמים אחרים

כמו כן, הוא ידע גם כיצד ואיך להתנהל מול אותם גורמים לצורך קבלת רישיון עסק ועד רישיון יצרן המתאימים להפעלת המטבח.

תברואן יבדוק את התנהלות העובדים, את הספקים ואת איכות המוצרים כמו גם את, תשתיות הסניטציה במטבח ואת ההקפדה על הניקיון.

כל זאת, בכדי לסייע לבית העסק בקבלת הרישיון והאישורים הנדרשים לפעולה ומעבר לכך, להיות בטיחותי ונקי לאורך כל הדרך.


 

צלצלו עכשיו 052-5257750

עוד על מפקח תברואה