תברואן מוסמך

תברואן מוסמך – כל מי שמתכנן לפתוח מסעדה, בית קפה / מפעל מזון או כל בית עסק אחר הקשור לתחום המזון או מעוניין להפעיל מטבח, יגלה מהר מאוד את הכמות הגדולה של התקנות וההיתרים שהוא יצטרך לקבל עד לפתיחת העסק.

בחשיבה אובייקטיבית, זה דיי מובן, אוכל זה דבר רגיש מאוד ואי עמידתו בתקנים יכולה לפגוע בבריאותם של אנשים ובמקרים קיצוניים אף לסכן את חייהם.

בשביל לעמוד בכל התקנים וגם בשביל לא לשים את עצמכם חשופים לתביעות או לסיטואציות לא נעימות, חשוב מאוד להתייעץ עם תברואן מוסמך שהוא איש מקצוע מנוסה אשר מכיר את חוקי משרד הבריאות ואת התקנות של אותו עיר בו הוא נמצא בהם צריך בית העסק לעמיד, איש מקצוע אשר יסייע לכם להקים בית עסק תקין ובטיחותי.

מזון טעים גם יכול להיות מסוכן

אז נכון שבעיניים בלתי מקצועיות, המטבח נראה אחד המקומות הפחות “בעייתיים” בבית העסק, בכל זאת הוא נמצא מאחורי הקלעים, הרחק מעיני הלקוחות ומה שקורה שם נשאר שם נכון? ממש לא נכון.


המטבח של בית העסק הוא המקום שאחראי על ייצור המזון וכחלק מכך תפקיד העובדים והאחראיים על השטח הזה הוא למנוע סכנות שונות אשר אורבות למזון כמו:

חרקים שנכנסו למזון, קלקול של חומרי גלם, חומרים כימיים שונים לרבות חומרי ניקוי שחדרו למזון ואפילו שאריות של זכוכית מכלי שבור שנפל בטעות לאחת המנות.

עמרי גור תברואן מוסמך ושף סוג 5

כל המקרים הללו, יכולים לסכן את הלקוחות או את עובדי המקום , ולגרום לסיטואציה מאוד לא נעימה בקרב האחראים.

מהסיבות הללו בקרה ופיקוח על בטיחות המזון המתבצעת על ידי תברואן מוסמך היא חשובה לאין שיעור.


תברואן מוסמך – אז מה תפקידו בעצם?

תברואן מוסמך או טכנולוג מזון בעל השכלה וניסיון בתחום העוסק בנושא של ליווי יעוץ והדרכה בכל מה שקשור לתפעול מטבח העסק.

תברואן מזון יאתר ויסדיר בעיות תברואתיות מול משרד הבריאות או גורמים אחרים, כמו כן, הוא ידע גם כיצד ואיך להתנהל מול אותם גורמים לצורך קבלת רישיון עסק ועד רישיון יצרן המתאימים להפעלת המטבח.

תברואן יבדוק את התנהלות העובדים, את הספקים ואת איכות המוצרים כמו גם את, תשתיות הסניטציה במטבח ואת ההקפדה על הניקיון. כל זאת, בכדי לסייע לבית העסק בקבלת הרישיון והאישורים הנדרשים לפעולה ומעבר לכך, להיות בטיחותי ונקי לאורך כל הדרך.

 

צרו קשר להזמנת שירות תברואן מוסמך

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מועצת "נווה זוהר" בים המלח.
המועצה שכרה את שירותי במסגרת הצורך בבקרה ופיקוח של כל עסקי המזזון הפועלים תחת המועצה, ובהם מסעדות ובתי מלון. השירות כולל הכוונה ייעוץ ודיווח לאחר בחינה שוטפת של המזונות המוכנים אצל בתי העסק השונים. עבור לקוח זה, בוצעה כמו כן כתיבה של אוגדן תברואה לבתי אוכל המשמש את הרשות ובעלי העסקים בתהליכי הביקורת.
סיפור לקוח - מועצת "זכרון יעקב".
המועצה פנתה אלי לקבלת ייעוץ בטיחות מזון בשטח במהלך אירועים המוניים, בהם אירועי יום העצמאות ואירועי חוץ שונים אותם מפעילה המועצה ומוגש בהם מזון לציבור. כך, בכל אירוע בו מפעילה המועצה אני מגיע אל האירוע בפועל ומפקח על התנהלותם התקינה והבריאה של כלל דוכני המזון המופעלים באותה העת.
סיפור לקוח - מערך הגנים "מגוונים" ברמת השרון.
לקוח זה מקבל שירות שוטף קבוע במשך כשנתיים, הכולל דיגום מזון בכל רשת הגנים ושליחתו למעבדה, פענוח התוצאות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים הנדרשים כתוצאה. שירות זה מאפשר לרשת גני הילדים לפקח על איכות המזון, ולוודא הגעה של מזון איכותי ובריאותי לפיות הילדים.

ההסמכות שלנו