רישיון עסק למסעדה

רישיון עסק למסעדה – בדיוק בשביל זה אנחנו כאן!

פותחים מסעדה? נדרשים להליכי הנפקת רישיון? אצלנו בחברת ביופוד תוכלו ליהנות משירותי ייעוץ, סיוע והכוונה לאורך של שלבי הרישוי הנדרשים.


רישיון עסק למסעדות בחברת ביופוד – כל שלבי הרישוי במקום אחד!

אנחנו בחברת ביופוד, עוסקים ומתמחים בליווי עסקים בענף המזון כבר למעלה מ-10 שנים, במהלכן ליווינו עשרות מסעדנים בדרך להקמתן, פתיחתן והפעלתן של מסעדות בכל רחבי המדינה.

פתרונות השירות המוצעים על ידינו לעסקים בענף המזון כוללים גם ליווי מעשי ומקצועי של הליכי רישוי מסעדות בהתאם להנחיות הכלל ארציות המופיעות בחוק לרישוי עסקים

ובהתאם לדרישות הספציפיות של כל רשות מקומית בשטחי המדינה.


הנחיות לרישוי מסעדות

תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל) התשמ”ג-1983 קובעות בין היתר כי המטבח בשטח המסעדה יהיה חלק בלתי נפרד בתוך מבנה המסעדה ובו יתקיימו התנאים הבאים:

  • יותקנו בו כיורים וברזים המיועדים לאספקת מים חמים וקרים בנפרד
  • שליש משטחו יהא מיועד למדור שטיפת כלים
  • לאחר אבזור המטבח באמצעות ציוד וריהוט יוותרו בו שטחים חופשיים ופנויים ברוחב של 1.5 מטר לפחות

רישיון למסעדה

בנוסף לתקנות המופיעות לעיל, המטבח חייב לעמוד בתנאים הבאים: תכנון מדורים נפרדים המיועדים לצרכי טיפול במזון גולמי, למטרות בישול, למטרות הגשת מזון מוכן להגשה ולמטרות שטיפת כלים.

רישיון עסק

כמו כן, מעל מתקני הבישול או הטיגון יותקן מנדף בהתאם להוראות החוק ויוצבו בו שלושה כיורים לפחות.


על פי תקנות החוק, חלל המטבח בשטח המסעדה יהיה בגודל מינימאלי של 12 מ”ר + 8 מ”ר מחסן, כאשר שטח המסעדה אינו פוחת מ-55 מ”ר. במסעדות בהן קיימים למעלה מ-30 מקומות ישיבה

יתווספו לשטחי המחסן והמטבח כ-0.4 מ”ר עבור כל מקום ישיבה נוסף.


מעבר לתכנון המטבח למטרות רישוי המסעדה, אנחנו בחברת ביופוד מסייעים לבעלי המקום לאורך כל שלבי הרישוי הנדרשים, לרבות, ניהול הפעילות אל מול הגורמים המוסמכים כגון: אגפי העירייה השונים, תחנות כיבוי האש הפועלות באזור, משטרת ישראל, משרד הבריאות וכדומה.


לפרטים נוספים אודות הליכי רישוי למסעדות, צרו איתנו קשר עוד היום: 052-5257750

עוד קצת על רישוי מסעדה