פיתוח מוצר

פיתוח מזון – פורמולציה

כמו בכל תחום אחר, כך גם בתחום המזון – פיתוח מוצר או קו מוצרים חדש הוא הליך מרגש ומסעיר אבל יחד עם זאת מדובר גם בהליך מורכב ולעיתים מלחיץ.

השאיפה היא שהמוצר החדש יהיה כמובן הצלחה מידית, שכל הצרכנים ימהרו לחטוף מהמדפים וימליצו לחברים, העניין הוא שהשאיפה האידילית הזאת לא תמיד תתממש, בעיקר במידה והליך הפיתוח לא יתנהל בצורה הנכונה ודברים יתפספסו בדרך.


פיתוח מוצר
חייב להתבצע בצורה שקולה וחכמה, תוך לקיחה בחשבון של כל הפרמטרים האפשריים היכולים לסייע להצלחתו של המוצר. בשביל תחושת הביטחון והידיעה ששום דבר לא התפספס, החל משלב העלאת הרעיון והקונספט לאותו מוצר ועד לייצור המוצר בפועל, חשוב להיעזר בשירותים של אנשי מקצוע מנוסים בתחום המזון, שיוכלו לייעץ, לסייע, להעיר ולהאיר דרך העיניים המקצועיות והאובייקטיבית שלהם.

פורמולציה


מזל טוב, מוצר חדש נולד

כמו לידה, כך גם פיתוח מוצר יהיה כרוך בחבלי לידה לא קלים. ישנם כל כך הרבה דברים שצריך לקח בחשבון ופרמטרים רבים להתחשב בהם בדרך.

עוד בשלב בו המוצר עדיין בגדר רעיון, יש צורך להגדיר אותו באופן מדויק ולחשוב על כל הפרטים לעומק:
מה יהיה הטעם של המוצר ובאמצעות אלו מרכיבים ניתן להגיע אליו, איך הוא יראה, מה יהיה הטעם שלו. ככל שיורדים יותר לעומק ומגיעים לתכנון המתכון המדויק וסוג המרכיבים שהוא יכיל, זה נהיה אף יותר מורכב.


מהסיבה הזאת, חברות מזון ורשתות רבות המתכננות לצאת עם מוצר או קו מוצרים חדש, נעזרות באנשי מקצוע חיצוניים אשר מסייעים להם בהליך קבלת ההחלטות ותכנון של מתכון המוצר, חיי המדף שלו ותכונות כאלו ואחרות שיהיו חלק ממנו.

אנשי מקצוע המנוסים בתחום של פיתוח מוצר יוכלו לתרום להליך הפיתוח ולהביע דעה אובייקטיבית מזווית מקצועית ומעמיקה.



הצוות המקצועי של ביופוד, מלווה חברות ויצרני מזון רבים, לאורך כל הליך הפיתוח של מוצר או קו מוצרים חדש, החל מהשלב הרעיונאי ופיתוח הקונספט עבור המוצר, דרך הגדרת התכונות המדויקות של המוצר וכלה בהליך ייצור המוצר בפועל וקבלת התוצאה הסופית ומשביעת הרצון (אחרי השיפורים והשינויים בעת הצורך).


לפרטים צלצלו 052-5257750