פיתוח מוצר – פורמלציה

כמו בכל תחום אחר, כך גם בתחום המזון – פיתוח מוצר או קו מוצרים חדש הוא הליך מרגש ומסעיר אבל יחד עם זאת מדובר גם בהליך מורכב ולעיתים מלחיץ.

השאיפה היא שהמוצר החדש יהיה כמובן הצלחה מידית, שכל הצרכנים ימהרו לחטוף מהמדפים וימליצו לחברים, העניין הוא שהשאיפה האידילית הזאת לא תמיד תתממש, בעיקר במידה והליך הפיתוח לא יתנהל בצורה הנכונה ודברים יתפספסו בדרך.


פיתוח מוצר
חייב להתבצע בצורה שקולה וחכמה, תוך לקיחה בחשבון של כל הפרמטרים האפשריים היכולים לסייע להצלחתו של המוצר. בשביל תחושת הביטחון והידיעה ששום דבר לא התפספס, החל משלב העלאת הרעיון והקונספט לאותו מוצר ועד לייצור המוצר בפועל, חשוב להיעזר בשירותים של אנשי מקצוע מנוסים בתחום המזון, שיוכלו לייעץ, לסייע, להעיר ולהאיר דרך העיניים המקצועיות והאובייקטיבית שלהם.
פיתוח מוצר

מזל טוב, מוצר חדש נולד

כמו לידה, כך גם פיתוח מוצר יהיה כרוך בחבלי לידה לא קלים. ישנם כל כך הרבה דברים שצריך לקח בחשבון ופרמטרים רבים להתחשב בהם בדרך.

עוד בשלב בו המוצר עדיין בגדר רעיון, יש צורך להגדיר אותו באופן מדויק ולחשוב על כל הפרטים לעומק:
מה יהיה הטעם של המוצר ובאמצעות אלו מרכיבים ניתן להגיע אליו, איך הוא יראה, מה יהיה הטעם שלו. ככל שיורדים יותר לעומק ומגיעים לתכנון המתכון המדויק וסוג המרכיבים שהוא יכיל, זה נהיה אף יותר מורכב.


מהסיבה הזאת, חברות מזון ורשתות רבות המתכננות לצאת עם מוצר או קו מוצרים חדש, נעזרות באנשי מקצוע חיצוניים אשר מסייעים להם בהליך קבלת ההחלטות ותכנון של מתכון המוצר, חיי המדף שלו ותכונות כאלו ואחרות שיהיו חלק ממנו.

אנשי מקצוע המנוסים בתחום של פיתוח מוצר יוכלו לתרום להליך הפיתוח ולהביע דעה אובייקטיבית מזווית מקצועית ומעמיקה.

הצוות המקצועי של ביופוד, מלווה חברות ויצרני מזון רבים, לאורך כל הליך הפיתוח של מוצר או קו מוצרים חדש, החל מהשלב הרעיונאי ופיתוח הקונספט עבור המוצר, דרך הגדרת התכונות המדויקות של המוצר וכלה בהליך ייצור המוצר בפועל וקבלת התוצאה הסופית ומשביעת הרצון (אחרי השיפורים והשינויים בעת הצורך).


לפרטים צלצלו 052-5257750

צרו קשר להזמנת שירות טכנולוג מזון

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - תכנון מפעל "מאפיית לחם מן הארץ"
מאפיית לחם מן הארץ התחילה את דרכה כמוסד קטן לאפיה באזור אשקלון, הגיע אלי לאחר שביקש להגדיל את פעילותו ולעבור למפעל בשטח גדול יותר על מנת להגדיל את תפוקת הייצור. לאחר מחקר פעילות הלקוח ותהליכי הייצור, הוגשה תכנית המפעל הכוללת תכנון קווי האפיה, הפרדות כשרות ומחלקות, ולבסוף ליוויתי את הלקוח בשלבי הביצוע, עד שכיום המאפיה עובדת, פעילה ומוצלחת ויעדי המפעל הושגו.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר"
המפעל המשפחתי הממוקם קרית אתא פעיל מזה 20 שנה, הגיע אלי בכדי להגדיל את תפוקת הייצור ולשפר את אבטחת המוצר בהיבטים של תקן והנחיות משרד הבריאות. הענקתי ללקוח שירותי פיקוח וליווי צמודים, במהלכם נבדקו חומרי הגלם השונים במעבדה, שופרו תנאי הגיינת המזון וקווי הייצור, והופקו האישורים המתאימים להמשך פעילות תקינה ובריאה של המפעל.
ייעוץ בטיחות מזון עבור עיריית זכרון יעקב
אחראית מחלקת התרבות של עיריית זכרון, פנתה אל BioFood לקראת אירועי יום העצמאות. במהלך הפעילות עבור העירייה הוגשו על ידי בקשות לרישיונות עבור האירוע מטעם משרד הבריאות עבור דוכני המזון אשר הופעלו בו, ובזמן האירוע עצמו ליוויתי את פעילות הדוכנים וביקרתי את פעילותם.

ההסמכות שלנו