מיהו יועץ מזון ?

מיהו יועץ מזון ?

ומהו תפקידו המקצועי ? מהם השירותים המוצעים לכם על ידי יועץ מזון וכיצד תבחרו לעצמכם יועץ מזון מנוסה ומקצועי? על כל ועוד בכתבה שלפניכם.

ענף הקולינאריה בישראל הוא אחד מענפי השירות המתפתחים ביותר בשנים האחרונות. ענף זה משלב בתוכו מגוון רחב של אנשי מקצוע מובילים בתחומם, החל משפים וטבחים מקצועיים, דרך יצרני מוצרי מזון ומגדלי תוצרת חקלאית ועד ליועצי מזון ויועצים קולינאריים.

אז מיהו יועץ מזון ומהו תקפידו המקצועי בשרשרת המזון? תמשיכו לקרוא וגם אתם תדעו.

מיהו יועץ מזון?

יועץ מזון הוא למעשה שירות מקצועי המוענק לכלל העוסקים במלאכת ייצור והפקת המזון על כל מרכיבי הייצור השונים. שירות זה ניתן על ידי חברות ונותני שירות שונים העוסקים ומתמחים בתחום והוא מיועד לצרכי פיקוח על שלבי ייצור המזון, החל משלב בחירת חומרי הגלם ועד לשלב בו מנת האוכל מוגשת לסועדים.

צרו קשר

מאיר אדוני
טכנולוג מזון

שפים אהובים

מאיר אדוני מאיר אדוני מאיר אדונִי (נולד ב-25 במרץ 1973) הוא שף ישראלי ומבעלי המסעדות “כתית”, “מזללה”, “בלו סקיי” ו”לומינה”, כולן בתל אביב. אייל שני השף אייל שני בטלוויזיה 2004

קרא עוד »
מפעלי מזון מידע נוסף
טכנולוג מזון

פעולות עיבוד מזון

הקטנת גודל / עיצוב: ריסוק, פריסה, טבעות, קוביות, פלחים, חיתוך, קוביות, שבלונות (כוכבים, דינוזאורים), רצועות, טחינה, גריסה. חליטה: התשה אנזימטית, ריכוך המרקם של המוצר. בחליטה

קרא עוד »
טכנולוג מזון

אורגנולפטי

בדיקה על ידי מערכת החושים ( Sensory systems) אורגנולפטי סוגים של קולטני חישה ישנם שישה קולטנים עיקריים שכל סוג מזהה אנרגיה שונה. לפי סוג הגירוי1. מכנורצפטורים

קרא עוד »
מהו תפקידו המקצועי של יועץ המזון?

תפקידו המקצועי של יועץ המזון הוא ללוות ולהוביל את שלבי הפקת ייצור המזון על כל מרכיבי הייצור השונים, הן בהיבט הבריאותי של מנת האוכל העתידה להיות מוגשת לסועד והן בהיבט הקולינארי בכל הנוגע לאנינות הטעם, סגנון ההגשה וכדומה. תפקיד מקצועי זה מיושם כיום בכל מקום ובית עסק המתמחה בממכר מנות אוכל טריות, לרבות, מסעדות שף, בתי מלון, מתחמי אירוח, בתי קפה וכדומה.

יועץ מזון
יועץ מזון

במסגרת תפקידו, יועץ המזון אחראי על כל ההיבטים הנלווים להליך הפקת מנות האוכל הטריות וזאת במסגרת ליווי בתי עסק ומקומות העוסקים בממכר מנות אוכל טריות.


יועץ המזון מלווה למעשה את בעלי המקום בכל שלבי הקמת העסק, החל משלב גיבוש הקונספט של מנות האוכל העתידות להימכר במקום, דרך תמחור עלותם של מרכיבי המנה השונים ועד לטיפול המקצועי בכל ההיבטים הנדרשים לצרכי הנפקת רישיון עסק. כמו כן, יועץ המזון אמון על יישום הנחיות משרד הבריאות בכל הנוגע לממכר מנות אוכל טריות והפעלת בתי עסק לצרכי ממכר מנות אוכל.


הבחירה המקצועית ביועץ המזון חייבת להיעשות בהתאם לידע המקצועי העומד לרשותו בענף.


הניסיון המעשי אותו הוא רכש לאורך שנות פעילותו וההבנה העסקית הרחבה העומדת לרשותו בתחום העסקים הקשורים לענף הקולינאריה.

לשרותכם, עמרי גור

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

מבין לקוחותינו

סיפורי לקוח

המלצות וסיפור לקוח - בשר מהכפר - חדרה
שנתיים של עבודת תיכנון יסודית אשר קיבלתי ממכם, מתן שירות יוצא דופן וירידה לפרטים, תודה רבה .דודו אזולאי - בשר מהכפר
לחץ כאן
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.

ההסמכות שלנו