מזונות בעלי סיכון

מזונות בעלי סיכון גבוה:

עלולים להכיל מיקרואורגניזמים פתוגנים וגם ישנם גם היוצרים רעלן.

לדוגמה: בשר נא, דגים, צדפות, מוצרי חלב, עוף..

מזונות בעלי סיכון בינוני:

עלולים להכיל מיקרואורגניזמים פתוגנים אך בדרך כלל לא מצליחים להתפתח עקב מאפייני המזון.

לדוגמה:

חלב מפוסטר, גלידה, חמאת בוטנים, ממתקים מבוססים על חלב, בשר מעובד / משומר, ירקות, פירות, מיץ תפוזים….


מזונות בעלי סיכון נמוך:

כי לא סביר שיוכלו להכיל מיקרואורגניזמים פתוגנים ובדרך כלל לא תומך בצמיחתם עקב מאפייני המזון.

לדוגמה:

דגנים, דגני בוקר, לחם, משקאות מוגזים, אלכוהול, שומנים ושמנים, סוכר, מלח


במדינת ושינגטון אימצו דרישה ֹ

נמוך ל PH= 4.6

מתחת ל 0.9= AW

טמפ’ מתחת ל 5 מעלות צלזיוס או מעל 60 מעלות צלזיוס.

צלחת פטרי עם מושבות חיידקיים


כדי לפעול –  כל עסק בתחום המזון צריך רעיון, ממון, חזון, רצון ורישיון.
כדי להתרומם ולהצליח – בית העסק מתחייב להקפיד על: תנאי עבודה נאותים, עמידה בנהלים, בחירה נכונה של ספקים ועובדים, השקעה במוצרים או תפריטים, מענה על צרכים (של הלקוחות), חשיפה לרעיונות ולחידושים לאורך כל הדרך, וכן בקרה ופיקוח על אופן ההתנהלות של כל הגורמים.

בדיוק בשביל זה אנחנו כאן, התקשרו עכשיו: 052-5257750