מדוע צריך בכלל רישיון יצרן ??

מי שפועל בתחום של ייצור מזון חייב להחזיק בנוסף לרישיון העסק גם רישיון יצרן. מדוע?

הסיבה לכך היא פשוטה:

הרישיון מבטיח כי היצרן עומד בכל התקנות החשובות והמרכזיות הנוגעות לרמת התברואה במפעל ובנוגע לבטיחות ולגהות.


הדבר נועד להבטיח רמה גבוהה של ייצור, אך כאן הנושא לא מסתיים.

הסיבה לכך שעמידה בתקנים הקפדנים עבור קבלת רישיון יצרן היא כה חשובה וחיונית

היא שהדבר נועד לשמור על הבריאות של ציבור הלקוחות אשר רוכש את המוצרים ועושה בהם שימוש.

באמצעות הקפדה על כמה חוקים ותקנות בסיסיות, הציבור בתור יודע כי הוא צורך מוצר אשר יכול רק להועיל לו, ולא חלילה, לגרום לנזקים בריאותיים או אחרים.


רישיון יצרן
רישיון יצרן למפעלי מזון חובה טכנולוג צמוד

רישיון יצרן

למעשה, כל סוגי העסקים השונים הקשורים לייצור של מזון חייבים ברישיון יצרן, וכולם כאחד יכולים לקבל סיוע משמעותי מידיו של תברואן מקצועי.

מדובר בכל מי שמייצר מזון, משווק אותו, אורז אותו או מאחסן אותו, וכמו כן בכל מי שמייצר את חומרי הגלם עבור תעשיית המזון.


כיצד לקבל את הרישיון המיוחל ?

על מנת לקבל את הרישיון המיוחל ולהתחיל לעבוד ולצבור רווחים, על המקום להגיש את כל התוכניות והמפרטים שלו למשרד הבריאות.

כאמור, כאן נכנס לתמונה תברואן מקצועי, אשר עוזר להכין את בית העסק לקראת הצעד החשוב הזה, תוך בדיקה של כל התוכניות באופן מפורט, וביצוע של שינויים אשר נדרשים על מנת לקבל את הרישיון.

תברואן מקצועי יוכל לסייע לכם גם בקבלה של רישיון העסק, אך זהו עניין נפרד.


מה מגישים ?

מדוע צריך בכלל רישיון יצרן ??

על מנת לקבל את הרישיון עליכם להציג בפני משרד הבריאות את כל התוכניות לגבי ההיבטים השונים של העבודה במקום, כולל כל המחלקות השונות, הציוד שיש בהן, המכונות שבהן ייעשה שימוש, וכולי.

יש להסביר באופן מפורט מהו המוצר אותו המפעל מתכוון לייצר, מהם חומרי הגלם הנדרשים והספקים שלהם, היכן יארזו ויאחסנו את מוצרי המזון, מיהו הצוות אשר יהיה אמון על שמירה על הניקיון וההיגיינה, מהו מספר העובדים המתוכנן למפעל, ועוד.

פייסבוק

צלצלו 052-5257750