כללי בטיחות מזון

8 כללי בטיחות מזון

1. יש לדאוג שתהליך הבישול היה מושלם / יסודי.
2. יש לדאוג לאיכות מים נקיים.
3. לאחר הפשרה – חובה לבשל את המזון מייד.
4. יש לשמור על היגיינה אישית – שטיפת ידיים בתדירות גבוה.
5. משטחי עבודה נקיים מחוטים.
6. מוצר חם > חם מאוד . מוצר קר > רק מאוד.
7. כניסה של מזהמים, חרקים, מכרסמים, חיות מחמד ..
8.לשמור על תהליך זרימת עבודה נכון – “אזור מלוכלך” >>> ואז ל “אזור נקי”
גם של העובדים וגם לחומרי הגלם עד להפיכתם למוצר סופי.
8.אחסון לפי תנאים נאותים גם של חומרי הגלם (לפי הוראות יצרן) וגם לתוצר הסופי.


תברואן – יועץ לבטיחות מזון עמרי גור

כללי בטיחות מזון
עמרי גור טכנולוג, שף ותברואן

על הפרק “אזור נקי”   “אזור מלוכלך”

אזור: הגדרת אזורים לפי חלוקת עבודה ותפקידים.הכנה, ניקיון, אחסנה, הגשה.
חלוקה גסה: אזורים נקיים, אזורים מלוכלכים.

יש להקפיד על חלוקת כוח עבודה בין האזורים “נקי” ו”מלוכלך”

במידה ואין המצב מאפשר זו כאשר עובד עובר לאזור הנקי עם אוכל מוכן חובה להחליף בגדים ולרחוץ ידיים ביסודיות עם דטרגנט .


“אזור הנקי”

עמדות הגשה נקיות .
עמדות המתנה של מזון מוכן (שעבר טיפול בחום)
מזון מוכן סגור או מכוסה היטב.
הפרדה בין כלים.
יש לחטא כלים חדשים אליהם מעבירים אוכל מוכן .


“אזור מלוכלך”

חייב להישמר נפרד משאר האזורים
עמדת קילוף ושטיפה של ירקות ופירות.
עמדת פירוק בשר.
עמדת ניקוי וחיתוך דגים.
מתייחס לכל העמדות מי קבלת חומר הגלם עד לגמר הבישול.


יועץ בטיחות מזון כללי בטיחות מזון

ביופוד ממליצה
“חשוב למנוע כניסה של מכרסמים חרקים ומעופפים לאזור המפעל, יש לעזר במדביר מוסמך ולבצע מספר הדברות בשנה.וכן לאטום כל חור בקיר ולסגור באמצעות רשתות את החלונות והדלתות”.


כללי בטיחות מזון

לכל שאלה
ביופוד פתרונות לכל תעשיית המזון

יועץ בטיחות מזון לשימור תנאים אופטימלים למזוננו

יועץ בטיחות מזון הינו תפקיד מחייב שהאחריות שבו רבה, יועץ זה הוא המייעץ למטבח מסעדה או מטבח עובדים, לשירותי הסעדה גדולים וקייטרינג, ולמפעלים שמייצרים מוצרי מזון, כיצד לוודא שהמזון היוצא משערם הינו איכותי, נקי, בטוח למאכל כשם שהוא טעים ומזין.

ייצור מזון בהיקפים גדולים מצריך עמידה בתנאים של לחץ גדול, ותפוקה גבוהה במחזורי זמן קצרים, זוהי משימה סבוכה שרבים מאד המשתנים שיכולים ליפול בהם ליקויים בדרך.


יועץ בטיחות מזון מקצועי הוא דמות מפתח בניקוש בעיות שעלולות לצוץ ועיצוב תנאים של גיהות, סניטריה ותברואה החיונים למוצר נקי ובריא.


הכנת מזון הינה תהליך מורכב

הליקויים היכולים ליפול במוצר בשלבי הכנתו הינם רבים, מספק המספק סחורה שלא לפי הקרטריונים הרגילים, סחורה לא טובה של חומרי גלם פגומים או מרוססים יתר על המידה.


למטבח צר ולא מצוייד כהלכה או פס ייצור מיושן ולא מתוחזק כראוי, לעובדים אשר לא מבצעים את הפקת המזון כהלכתה ולפי הכללים הדרושים, כאשר כלים ממוחזרים מבלי להרחץ וכדומה, ועד תנאי איחסון בלתי הולמים שלא לפי הטמפרטורה הדרושה או בתנאי היובש הדרושים.


יועץ בטיחות מזון שולט בתהלכי הפקת מזון והתברואה הדרושה ויכול להדריך את העובדים ולחדד את חוקי ההיגיינה הדרושים, לאתר קילקולים בפס הייצור ולהציע דרכים למניעתם, לבצע בדיקות מעבדתיות ולבדוק ממצאי חיידקים במזון, לשנות הרכבי המוצר ומנות ולהקים מערך בידוק ובקרת איכות.

יועץ בטיחות מזון חיוני למפעל או מטבח גדול על מנת לוודא שהמטבח מתנהל כשורה ואם לא מהו מקור הבעיה וכיצד למנועו לעתיד.


יועץ בטיחות מזון לחיזוק האמון בין הסועדים למטבח ובין הצרכנים ליצרן

יועץ בטיחות מזון  הוא בעל מקצוע האחראי לקשת המשתנים הקובעים את טעמו של המזון הבא לפינו, מראהו, ריחו ומירקמו, אך בעיקר לכך שהמזון יגיע אלינו במצב של טריות וללא סיכון עבורנו.


על יועץ בטיחות מזון להכיר את תקני המזון השונים, להכיר את כימיית מרכיבי המזון, להבין תהלכי ייצור מורכבים ותנאי הסניטרייה החיונים להם ובנוסף להיות מצויד בטעם יצירתי וידעני של טעמי מזונות העולם.


יועץ בטיחות מזון טוב הוא זה האחראי לשימור יחסי האמון בין אלו שבקצה אחד מכינים את המזון ואלו בקצה השני שצורכים אותו, מתוך בטחון שאנו צורכים אוכל שלא נפל בו קילקול.


צלצלו עכשיו 052-5257750