טכנולוג מזון (חלב ומוצריו)

טכנולוג מזון (חלב ומוצריו)

הגבן הוא הטכנולוג מזון של המחלבה.

לגבינה טעימה יש סיפור חיים שלם ורומן צפוף עם הגבן, שהתחיל בכלל אצל החלבן והרפתן .

דרך ארוכה ועתיקה עובר תהליך הכנת הגבינות. המון סוגים ומרקמים ידועים לנו היום. טכנולוגיה מתקדמת והבנה טובה של התהליך, הם רק חלק מהתשובות להבנה המלאה של יצור חלב ומוצריו.

>>>  מועצת החלב

התקן לחלב ומוצריו    ==>   ת” י 628

טכנולוג מזון (חלב ומוצריו)
טכנולוג מזון (חלב ומוצריו)

מושגים יסוד בתהליכי יצור חלב ומוצריו

  • הימגון – תהליך מיזוג השומן בחלב לשם יצור חלב הומוגני (בעל גודל של מולקולות שומן זהות).
  • הפרדה – הוצאת השומן מהחלב המלא.
  • הסטנדרטיזציה – החזרת השומן לחלב הכחוש בכמות ידוע ומדודה, לשם

מרכיבי החלב 

שומן –  3.2 – 3.5 אחוז
חלבון –  3 – 3.3 אחוז
לקטוז –  4.5 – 4.8 אחוז
מינרלים – 0.7 – 0.75 אחוז
סה”כ חמר יבש 11.8 אחוז
מים  88.5%

משקל סגוליים של חלב ומוצריו

M/V

חלב מלא ———– 1.032
חלב כחוש ———- 1.033
חובצה ————– 1.029
שומן —————- 0.931
חלבון ————— 1.451
שמנת 20% ——– 1.013

בקר לחלב בויקיפדיה

חלבון החלב בבקר


הרכב באחוזים של חלבוני החלב.

80% מחלבון הוא קזאין

• אלפא קזאין 31%
• ביטא קזאין  31%
• קאפא קזאין 10%

 

צרו קשר בטל: 052-5257750