טכנולוג / מהנדס מזון:

מדען מזון; מהנדס ביוטכנולוגיה, טכנולוג של מזון, מהנדס מזון, הנדסאי כימית המזון, טכנולוג מזון
הגדרה ו/או תאור העיסוק
שמות נרדפים (חליפיים)


עבודתו של טכנולוג מזון

מיישם עקרונות מדעיים והנדסיים במחקר, פיתוח, טכנולוגית ייצור, בקרת איכות, אריזה, עיבוד וניצול של מזונות:

מנהל מחקר בסיסי, ועוסק במחקר ופיתוח של מוצרי מזון חדשים.

מפתח שיטות ומערכות חדישות ומשופרות של עיבוד מזון, ייצור, בקרת איכות, אריזה והפצה.

חוקר שיטות לשיפור איכות המזונות, מן ההיבט של טעם, צבע, מרקם, ערך תזונתי, ונוחות, או הרכב פיזי, כימי ומיקרוביולוגי של מזונות.

מפתח ומכין תקני מזון, תקנות בטיחותיות ותברואיות, וספסיפיקאציות לגבי הספקת מים וסילוק פסולת.

טכנולוג / מהנדס מזון
טכנולוג / מהנדס מזון

בוחן מוצרים חדשים במטבח-ניסויי, מפתח שיטות עיבוד ספציפיות במתקן חצי-חרושתי (פיילוט) מעבדתי

ומקיים דיונים עם מהנדסי תהליך, מומחים לריחות ועם בעלי מקצוע בתחומי האריזה והשיווק כדי לפתור בעיות.

יכול להתמחות בתחום ספציפי של טכנולוגית מזון, כמו פיתוח מוצר, בקרת איכות, או בדיקת תפוקה, כתיבה טכנית, הדרכה או ייעוץ.

יכול להתמחות בענף מסוים של טכנולוגית מזון, כמו:

גרעיני דגנים, בשר ועוף, שמנים ושומנים, מזונות-ים, מזונות בעלי-חיים, משקאות, מוצרי חלב, חומרי טעם וריח, סוכרים ועמילנים, חומרים מייצבים, חומרים משמרים, צבעי מאכל, ותוספים תזונתיים.

ואז יכונה בשם תואר מקצועי בהתאם לענף הספציפי של טכנולוגית המזון בו הוא עוסק.


הנדסאי / טכנאי מזון וביוטכנולוגיה:

טכנאי הנדסה המתמחה בביצוע מטלות טכניות המסייעות לפיתוח טכנולוגי של תהליכים ושל מפעלים, או בפיקוח טכני על פעילויות עיבוד וייצור של מזונות ומשקאות [לפי ISCO].


טכנולוג מזון
טכנולוג מזון

http://public.web-il.net/tmi-barak/files/technolog-mehandes_mazon.pdf


בקרת איכות מזון הוא נושא חשוב מאין כמותו, עבור הבריאות ועבור שלוות הנפש של כולנו. ואכן, מי מאתנו לא רוכש מוצרי מזון

במרכולים וברשתות השיווק הגדולות, ומי מאתנו לא סעד את ליבו כמה פעמים באירועים גדולים אשר עשו שימוש בשירותי קייטרינג ?

ובכן, על מנת להבטיח כי המזון המדובר עומד בסטנדרטים החשובים והמחמירים בכל הנוגע לאיכות, צריך לשכור את שירותיו של טכנולוג מזון מקצועי.

טכנולוג מזון עובד בצמוד לכל החברות ובתי העסק אשר עוסקים בייצור, שיווק וממכר של מזון, והוא מהווה חלק חשוב מצוות העבודה של כל אחד מהם.

טכנולוג המזון בודק דרך קבע את המזון אשר מיוצר או נמכר, ומוודא כי הוא עמוד בתקנים של משרד הבריאות.



הסכנות הטמונות במזון לא איכותי

בקרת איכות מזון היא לא פחות מחיונית מכיוון שמזון לא איכותי הוא מסוכן לבריאותנו

פשוטו כמשמעו. צריכה של מוצרי מזון אשר יוצרו בתנאי תברואה ירודים או אשר חלק מחומרי הגלם שלהם נפגמו בצורה כזו או אחרת במהלך תהליך הייצור

עלולה לגרום לעתים לתופעות לוואי קלות, אך לעתים גם לתופעות קשות ביותר.

תופעות אלו כוללות הרעלת מזון, אשר עלולה לגרום להתייבשות ולסכנה ממשית ומוחשית למי שסובל מכך.

כאן נכנס לתמונה טכנולוג המזון אשר משגיח כל העת על תהליך הייצור, ומוודא כי רמת הסניטציה היא תקינה וכי הכול נעשה על פי הספר.

כאן חשוב להדגיש כי חשוב שמי שיעשה את העבודה המורכבת הזו יהיה טכנולוג של מזון ולא איש מאנשי החברה עצמה, וזאת על מנת להבטיח שקיפות ועל מנת להבטיח כי תהיה זו בדיקה אמינה.


רשתות שיווק ומרכולים

בקרת איכות מזון היא חשובה לא רק עבור מי שמייצר מזון אלא גם עבור מי שמשווק ומוכר אותו.

רשתות השיווק הגדולות והמרכולים ברחבי הארץ עושים שימוש בשירותיהם של אנשי מקצוע מיומנים מתחום טכנולוגיית המזון על מנת להבטיח כי גם אצלם ישנה רמת תברואה נאותה.

והדבר נכון במיוחד ברשתות שיווק שבהן תוכלו למצוא מוצרי מזון פתוחים

כמו במעדניות של גבינה או בשר.

צלצלו לטכנולוג שלכם 052-5257750