ביקורת תברואה

כל עסק בתחום המזון, בין אם מפעל ובין אם מסעדה צריך לדאוג לקיום של ביקורות חיצוניות מפעם לפעם, ביקורת זו נקראת ביקורת תברואה והיא בכדי לוודא שהתנהלותו תקינה וחוקית.

גורם חיצוני המתמחה בעריכת ביקורות בענף המזון, יבצע את הבדיקה שהוזמנה ויגיש בסופה דוח מפורט המכיל את כל הליקויים והתקלות שנמצאו, דרכי התייעלות, המלצות לשיפור וכדומה (בהתאם לסוג הביקורת).

ממצאי הדו”ח שהתקבל מאותה ביקור יכול לסייע לבית העסק לבצע את השינויים והתיקונים המתבקשים ובכך גם להתייעל ולהשתפר.


סוגי הביקורות השונים

ישנם סוגים רבים של ביקורות שניתן לבצע: ביקורת לצורך חשיפת ליקויים, ביקורת שגרתית, ביקורת תברואה, ביקורת מחקרית ועוד מגוון סוגים.

כאשר המשותף לכולם הוא שבעצם הזמנתם, בעל העסק או מזמין הביקורת, מבקש לדעת ולהבין איך מתנהל העסק בהיבט מסוים, מה אפשר לתקן ולשפר וכיצד ניתן לעשות זאת.


ביקורות תברואה במפעלים ובתי מלון

במפעלי המזון (בעיקר במידה ומדובר במפעלים / מטבחים המייצרים מזון), תדירות קיום הביקורות חייבת להיות גבוהה.

יש צורך לוודא שמבוצע שימוש מבוקר בעיקור ופסטור המוצר, להבטיח שהכנת המזון מתבצעת תוך הקפדה על סטריליזציה ועל ניקיון ושהמזון מאוחסן בצורה נכונה ומבוקרת (הביקורות הללו חיוניות בכדי לוודא שהמפעל מייצר מוצרי מזון שאינם מסכנים את הציבור).


ביקורת תברואה


הסקת המסקנות ויישומם

קיום ביקורות בעסקים בענף המזון מהווה בעצם סוג של תכנית פעולה לצמצום הסיכון במערך זה.

תוצאות הביקורות תאפשר להפיק לקחים ולבצע שינויים שבסופו של דבר יסייעו לעסק להתקדם ובעצם להכין תוכנית עבודה מסודרת לעתיד המבוססת על התוצאות של הביקורת ועל המסקנות שהוסקו ממנה.


ביקורות למטבחים מוסדיים

מבטחים מוסדיים אחראיים להאכלה של עשרות ולעיתים אף מאות ואלפי אנשים מדי יום. לכן, החשיבות של ביקרות אשר ייעשו על ידי אנשי מקצוע חיצוניים היא גבוהה לאין שיעור.

זאת בכדי לוודא, שהעובדים מקבלים מזון איכותי ומוקפד, אשר חלילה לא מסכן אותם את בריאותם.


אנשי המקצוע המנוסים של חברת ביופוד מבצעים מגוון רחב של סוגי ביקורות בהתאם לסוג העסק, לבקשה ולצרכי הלקוח.

הקפדה על קיום ביקורות אלו, היא כאמור חיונית הן אם זאת בכדי לוודא שהוא מקפיד על בטיחות המזון ועל היגיינה והן אם בכדי לאתרר לקויות כאילו ואחרות בהתנהלות העסק, להסיק מסקנות, ליישם ולצמוח.

חלק מלקוחותינו:

מועצה תמר: הכוללת את כל בתי המלון ועסקי המזון – ים המלח