ביקורת תברואה

טכנולוג מזון / תברואן מוסמך הוא הכתובת עבור

כל עסק בתחום המזון, בין אם מפעל ובין אם מסעדה צריך לדאוג לקיום של ביקורות חיצוניות מפעם לפעם, ביקורת זו נקראת ביקורת תברואה והיא בכדי לוודא שהתנהלותו תקינה וחוקית.

מה זה תברואה ? במשפט אחד “תברואה זה רפואה מונעת”

גורם חיצוני המתמחה בעריכת ביקורות בענף המזון, יבצע את הבדיקה שהוזמנה ויגיש בסופה דוח מפורט המכיל את כל הליקויים והתקלות שנמצאו, דרכי התייעלות, המלצות לשיפור וכדומה (בהתאם לסוג הביקורת).

ממצאי הדו”ח שהתקבל מאותה ביקור יכול לסייע לבית העסק לבצע את השינויים והתיקונים המתבקשים ובכך גם להתייעל ולהשתפר.

אני עמרי גור הגיע לעסק לעשות לכם סדר. 

ביקורת תברואה

סוגי הביקורות השונים

ישנם סוגים רבים של ביקורות שניתן לבצע: ביקורת לצורך חשיפת ליקויים, ביקורת שגרתית, ביקורת תברואה, ביקורת מחקרית ועוד מגוון סוגים.

כאשר המשותף לכולם הוא שבעצם הזמנתם, בעל העסק או מזמין הביקורת, מבקש לדעת ולהבין איך מתנהל העסק בהיבט מסוים, מה אפשר לתקן ולשפר וכיצד ניתן לעשות זאת.

ביקורות תברואה במפעלים ובתי מלון

במפעלי המזון (בעיקר במידה ומדובר במפעלים / מטבחים המייצרים מזון), תדירות קיום הביקורות חייבת להיות גבוהה.

יש צורך לוודא שמבוצע שימוש מבוקר בעיקור ופסטור המוצר, להבטיח שהכנת המזון מתבצעת תוך הקפדה על סטריליזציה ועל ניקיון ושהמזון מאוחסן בצורה נכונה ומבוקרת (הביקורות הללו חיוניות בכדי לוודא שהמפעל מייצר מוצרי מזון שאינם מסכנים את הציבור).

הסקת המסקנות ויישומם

קיום ביקורות בעסקים בענף המזון מהווה בעצם סוג של תכנית פעולה לצמצום הסיכון במערך זה.

תוצאות הביקורות תאפשר להפיק לקחים ולבצע שינויים שבסופו של דבר יסייעו לעסק להתקדם ובעצם להכין תוכנית עבודה מסודרת לעתיד המבוססת על התוצאות של הביקורת ועל המסקנות שהוסקו ממנה.

ביקורות למטבחים מוסדיים

מבטחים מוסדיים אחראיים להאכלה של עשרות ולעיתים אף מאות ואלפי אנשים מדי יום. לכן, החשיבות של ביקרות אשר ייעשו על ידי אנשי מקצוע חיצוניים היא גבוהה לאין שיעור.

זאת בכדי לוודא, שהעובדים מקבלים מזון איכותי ומוקפד, אשר חלילה לא מסכן אותם את בריאותם.

אנשי המקצוע המנוסים של חברת ביופוד מבצעים מגוון רחב של סוגי ביקורות בהתאם לסוג העסק, לבקשה ולצרכי הלקוח.

הקפדה על קיום ביקורות אלו, היא כאמור חיונית הן אם זאת בכדי לוודא שהוא מקפיד על בטיחות המזון ועל היגיינה והן אם בכדי לאתרר לקויות כאילו ואחרות בהתנהלות העסק, להסיק מסקנות, ליישם ולצמוח.

חלק מלקוחותינו:

מועצה תמר: הכוללת את כל בתי המלון ועסקי המזון – ים המלח

צרו קשר להזמנת שירות טכנולוג מזון

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - תכנון מפעל "מאפיית לחם מן הארץ"
מאפיית לחם מן הארץ התחילה את דרכה כמוסד קטן לאפיה באזור אשקלון, הגיע אלי לאחר שביקש להגדיל את פעילותו ולעבור למפעל בשטח גדול יותר על מנת להגדיל את תפוקת הייצור. לאחר מחקר פעילות הלקוח ותהליכי הייצור, הוגשה תכנית המפעל הכוללת תכנון קווי האפיה, הפרדות כשרות ומחלקות, ולבסוף ליוויתי את הלקוח בשלבי הביצוע, עד שכיום המאפיה עובדת, פעילה ומוצלחת ויעדי המפעל הושגו.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר"
המפעל המשפחתי הממוקם קרית אתא פעיל מזה 20 שנה, הגיע אלי בכדי להגדיל את תפוקת הייצור ולשפר את אבטחת המוצר בהיבטים של תקן והנחיות משרד הבריאות. הענקתי ללקוח שירותי פיקוח וליווי צמודים, במהלכם נבדקו חומרי הגלם השונים במעבדה, שופרו תנאי הגיינת המזון וקווי הייצור, והופקו האישורים המתאימים להמשך פעילות תקינה ובריאה של המפעל.
ייעוץ בטיחות מזון עבור עיריית זכרון יעקב
אחראית מחלקת התרבות של עיריית זכרון, פנתה אל BioFood לקראת אירועי יום העצמאות. במהלך הפעילות עבור העירייה הוגשו על ידי בקשות לרישיונות עבור האירוע מטעם משרד הבריאות עבור דוכני המזון אשר הופעלו בו, ובזמן האירוע עצמו ליוויתי את פעילות הדוכנים וביקרתי את פעילותם.

ההסמכות שלנו