בדיקת שמן זית

בדיקה איכות שמן זית
ניהול מוצר(שמן זית) הגשת בקשת הצטרפות – זכאות לקבלת תוויות איכות ממועצת הזיתים. פיקוח ובקרה לקיחת דגימה ושליחה לבדיקת מעבדה לפי מכון תקנים הישראלי 191. בדיקות הרכב חומצות השומן, אחוז חומצות חופשיות, מיקרוביליות וכימיות והארכת חיי מדף. רישיון יצרן ורישיון עסק לבית בד.
בדיקת חומציות לשמן זית
בדיקת חומציות לשמן זית

בדיקת רמת השמן זית כתית:
 
זהו שמן שהופק בכבישה קרה (באמצעות דחיסה והידוק בלבד, בטמפרטורה של 27 מעלות צלזיוס). • כתית מעולה – רמת החומציות אינה עולה על 1%,(extra virgin) – שמן באיכות הגבוהה ביותר • כתית- רמת החומציות עד 2%, (virgin) – שמן באיכות גבוהה • כתית רגיל – מכיל עד 3.3% חומצות חופשיות (light, ordinary) הפקת תווית מוצר לפי התקן 1145 ועיצובו עד רמה של פרינט (הטמעה בקובץ גרפי מוכן) + הגהה שירותי יעוץ של הטכנולוג מזון בכיר המלצה לחברות במועדון שמן הזית הישראלי.
השוני בין שמני הזית הקימים:
1. זנים 2. איכות 3. טעם 4. צבע 5. ארומה 6. ברמת צמיגות

הבדיקות הנחוצות לשמן זית:

בדיקת חומצות שומן חופשיות בדיקת פרופיל חומצות שומן בדיקת נתרן – AA בדיקת מספר פראוקסיד בדיקת סטרולים בדיקת שומן רווי בדיקת בליעה 270 UV בדיקת אנרגיה, חלבונים דגימה והובלת הדגימות זמן לתוצאות הבדיקות כ 14 – 21 ימים י”ע.
ליצירת קשר צלצלו כבר היום  052-5257750

סוגי זנים של זיתים

פרנטויו

ברנע

סנטה קטרינה

קלמנטה

ארביקינה

סורי 

קורנייקי

לצ’ינו

נבלי בלדי

מעלות

פיקואל

פישוליין

שירותי מעבדה לבדיקות שמן זית: חומציות , פרופיל חומצות שומן ועוד בדיקות לפי ת”י 191 לשמן זית